Σπάνιο ντοκιμαντέρ για το εξαιρετικό 2001: A Space Odyssey - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σπάνιο ντοκιμαντέρ για το εξαιρετικό 2001: A Space Odyssey

Ειδήσεις | 16-6-2014 |

46 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη εμφάνιση της βραβευμένης πλέον επιστημονικής δημιουργίας «2001: A Space Odyssey» του καταξιωμένου σκηνοθέτη Stanley Kubrick. Η ιδιαίτερη αποτύπωση της οδύσσειας του διαστήματος, μέσα από την αγωνία της ομάδας των αστροναυτών και την τεχνολογική δυνατότητα της εποχής, παρέδωσε μοναδικά μαθήματα κινηματογραφικής ιστορίας. Με την τωρινή έκδοση των bluray δίσκων το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένες ταινίες, μέσα από την εξαιρετική ποιότητα των χρωμάτων και να δει επίσης αρκετά παρασκήνια της εκάστοτε ιστορίας.

Ένα από αυτά τα παραδείγματα, βρίσκεται στο σπάνιο υλικό του ντοκιμαντέρ «2001: A Space Odyssey – A Look Behind the Future» που έκανε αρχικά την εμφάνιση του στο youtube και ύστερα ενσωματώθηκε στο πρόσφατο bluray της ταινίας.

Στο 23λεπτο βίντεο γίνονται γνωστά τα ιδιαίτερα γυρίσματα της ταινίας που πήραν μέρος στο Λονδίνο το 1967. Το ενδιαφέρον και η έρευνα του σκηνοθέτη πάνω στα θέματα της αστροφυσικής, σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα εν καιρώ θα άλλαζε δραστικά, αφού πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα για την κατάκτηση του σύμπαντος.

Μια προφητική ραψωδία με σπάνιο υλικό, όπου αν και δεν δείχνει τον ίδιον τον σκηνοθέτη, φανερώνει την διαδικασία του μαγευτικού αποτελέσματος. Θα έλεγε κανείς πως για την εποχή εκείνη, ήταν μια ευχάριστη χρονομηχανή για το τι επρόκειτο να βιώσει η ανθρωπότητα στο μέλλον.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YyuYXdDJ9ic&w=420&h=315]
Διαβάστε περισσότερα για: , ,