Ο “Κυνηγός” επιστρέφει από την Fox με την υπογραφή του Shane Black - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο “Κυνηγός” επιστρέφει από την Fox με την υπογραφή του Shane Black

Ειδήσεις | 27-6-2014 |

Η κλασσική ταινία του ’80 επιστρέφει με μια νέα ματιά από την Fox. Αλλά πριν ξεσηκωθούν οι ορδές των φανατικών της ταινίας, να επισημάνουμε ότι το σενάριο θα είναι του Shane Black, σεναριογράφου του “Φονικού Όπλου” και των “Iron Man 3” – “Kiss Kiss Bang Bang”, όπου στα δύο τελευταία ήταν και σκηνοθέτης.

Ο Black θα δημιουργήσει το προσχέδιο του σεναρίου και θα το παραδώσει στον Fred Dekker, με τον οποίο έγραψαν μαζί το σενάριο για την ταινία του 1987 “ Monster Squad” και είναι στενοί φίλοι από το πανεπιστήμιο. Όπως καταλαβαίνουμε θα έχει λόγο εκτός από το σενάριο και στην σκηνοθεσία της ταινίας.

Την παραγωγή της θα αναλάβει ο John Davis (ο παραγωγός της πρώτης ταινίας “Κυνηγός”) μαζί με τους Joel Silver (“The Matrix”, “Die Hard”)και Lawrence Gordon (“Hellboy”, “Watchmen”).

Στην πρώτη ταινία του “Κυνηγού” πρωταγωνιστούσαν ο Arnold Schwarzenegger, ο Carl Weathers και ο Jesse Ventura, οι οποίοι υποδύονταν τους σκληροτράχηλους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που ενώ ξεκινούν για μια διάσωση ρουτίνας, καταλήγουν να γίνουν λεία ενός χομπίστα εξωγήινου.

Κάτι που δεν ξέρει το ευρύ κοινό είναι ότι ο Black έχει ένα μικρό ρόλο στην ταινία. Για την ακρίβεια όταν γυριζόταν η ταινία το 1986 ο Black ήταν ένας πολλά υποσχόμενος σεναριογράφος μετά τις επιτυχίες του “Lethal Weapon” και “Monster Squad”. Το στούντιο και οι παραγωγοί ήθελαν να διορθώσει (όπου χρειάζονταν) το σενάριο του “Κυνηγού”, που ήταν τότε στην προ-παραγωγή. Το απέρριψε. Μερικές εβδομάδες αργότερα, του ξαναέγινε κρούση. Για ακόμη μια φορά είπε όχι. Πέρασαν ακόμη μερικές εβδομάδες και το στούντιο τον ξανακάλεσε. Αυτή τη φορά όμως, του είπαν ότι υπάρχει ένας μικρός ρόλος γι αυτόν στην ταινία και τον ρώτησαν αν τον ενδιαφέρει. Η απάντησή του ήταν θετική. Όταν έφτασε στην τοποθεσία των γυρισμάτων στην Νότια Αμερική, ο διευθυντής παραγωγής και ο σκηνοθέτης του είπαν: “Δεν ρίχνεις μια ματιά στο σενάριο κι εσύ;” και ο Black απάντησε: “Δεν πρόκειται να το γράψω από την αρχή”.

Η Fox έχει καταφέρει να κρατά τον μύθο του “Κυνηγού” ζωντανό από τότε καθώς, γυρίστηκε ένα sequel το 1990 με πρωταγωνιστή τον Danny Glover.

Ο Robert Rodriguez ήταν παραγωγός στο “Predators” (2010) που είναι άλλο ένα κεφάλαιο στην σειρά των ταινιών. Επίσης, ο “Κυνηγός” συνδυάστηκε με το έπος των “Alien” στην ταινία “ AVP: Alien vs. Predator ” (που μας πήγε σε πιο ψυχρό κλίμα), καθώς και με το “AVPR: Aliens vs Predator – Requiem” (που ήταν αποτυχία). Αναμένουμε λοιπόν την επαναφορά του “Κυνηγού” που θα έρθει “στην μέση του καύσωνα και της πανσελήνου”.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,