Ο Oliver Stone σκηνοθετεί Edward Snowden - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Oliver Stone σκηνοθετεί Edward Snowden

Ειδήσεις | 2-6-2014 |

Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Ο Oliver Stone (W., Nixon, JFK, The Doors, Platoon, Alexander ανάμεσα σε πολλά άλλα), δηλώνει έτοιμος να σκηνοθετήσει ταινία βασισμένη στην ζωή του μεγαλύτερου κατασκόπου που πρόδωσε τα μυστικά του στην ιστορία Edward Snowden

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden όχι απλά απασχόλησαν την επικαιρότητα, άλλα προκάλεσαν έντονες συζητήσεις και διπλωματικά επεισόδια, ενώ ακόμα και σήμερα που θεωρητικά το θέμα έχει καταλαγιάσει (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εμφάνιση του ή κάποια αποκάλυψη) κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. O Snowden αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό τους αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μεταξύ των παρακολουθούμενων, ήταν πέρα από απλούς πολίτες και οι αρχηγοί σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Γερμανία και τον Ομπάμα να αρκείται στο να δηλώσει ότι δεν παρακολουθούμε πλέον την Merkel. Ανάμεσα στις χώρες που παρακολουθούνταν ήταν και η Ελλάδα, χωρίς φυσικά την χώρα μας να αντιδρά ούτε στο ελάχιστο και με τις σχέσεις όλων των Ευρωπαϊκών χωρών να παραμένουν πρακτικά οι ίδιες με τις ΗΠΑ, με πολλά στόματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να λένε ότι τα Ευρωπαϊκά κράτη χρησιμοποιούσαν τα συστήματα του NSA για δικά τους οφέλη, εναντίον των πολιτών τους.

Μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας. Πρόκειται για μία πραγματική πρόκληση. Χαίρομαι πολύ που η Guardian δουλεύει μαζί μας για την ταινία. ” είπε ο Stone. 

H ιστορία του Edward Snowden είναι ασυνήθιστη, και οι μεγάλες αποκαλύψεις που έφερε στο φως, άλλαξαν για πάντα την κατανόησή μας στην σχέση κυβέρνησης-τεχνολογίας.” είπε ο Alan Rusbridger, αρχισυντάκτης της Guardian, ενώ συμπλήρωσε την χαρά του για το ότι θα δουλέψουν με τον Ston για αυτήν την ταινία.

edward-snowden

Η ταινία του Stone θα βασίζεται στο βιβλίο “The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” του  Luke Harding, δημοσιογράφου της Guardian. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το βιβλίο να είναι πολύ κινηματογραφικό, περιγράφοντας την μεταμόρφωση του Snowden από έναν πιστό στο ρεμπουμπλικανικό κόμμα επιστήμονα της πληροφορικής, στον άντρα που γνωρίσαμε να κάνει κάποιες από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις του αιώνα.

Ο Snowden κατηγορείται σαν προδότης στις ΗΠΑ, και διαφεύγει μέχρι ώρας στην Ρωσία. Επιστροφή του στις ΗΠΑ θα σημάνει φυλάκισή του μέχρι και 30 χρόνια. Προδότης για κάποιους στην Αμερική, άνθρωπος που μας είπε πράγματα που έπρεπε να ξέρουμε και ήρωας του διαδικτύου για αρκετούς άλλους. 

Η ταινία του Stone, θα αρχίσει γυρίσματα μέχρι το τέλος του 2014, τρέχοντας να προλάβει το άλλο project για τον Snowden που βασίζεται στο βιβλίο ”No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA and the U. S. Surveillance State” του δημοσιογράφου Glenn Greenwald επίσης της Guardian. Δείτε τι είχαμε γράψει για την άλλη ταινία για τον Snowden.

Δείτε το άρθρο μας για το σινεμά που βγαίνει πραγματικό και τις αποκαλύψεις του Snowden.

Δείτε την συνέντευξη του Snowden στο Φεστιβάλ SXSW

Διαβάστε περισσότερα για: