Ο δημιουργός των «Star Wars» φτιάχνει μουσείο τέχνης στο Σικάγο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο δημιουργός των «Star Wars» φτιάχνει μουσείο τέχνης στο Σικάγο

Ειδήσεις | 26-6-2014 |

Στην «πόλη των ανέμων» με τους αναρίθμητους προορισμούς πολιτισμού, θα δημιουργηθεί τελικά το μουσείο τέχνης και κινηματογραφικών κειμηλίων που σκέφτεται εδώ και καιρό ο George Lucas.

Ο δήμαρχος του Chicago, Rahm Emanuel, στήριξε εξ’ αρχής την ιδέα και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έρθει το μουσείο στην πόλη του. Το σχέδιο πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στο 2018 σε κεντρικό χώρο και του έχει προταθεί ο τίτλος «Lucas Museum of Narrative Art». Ο George Lucas υπόσχεται τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία και την σχεδίαση του κτιρίου και αρκεί να σκεφτεί κανείς πως όταν πούλησε την εταιρία του στην Disney το Φθινόπωρο του 2012, έλαβε 4 δισεκατομμύρια.

Ο γνωστός σκηνοθέτης κατέχει εδώ και χρόνια μεγάλη συλλογή τέχνης, συμπεριλαμβανομένου και τους πίνακες του Norman Rockwell, που θα συμπεριληφθούν στο μουσείο. Επιπλέον, έχει αναφέρει πως θα εντάξει στην συλλογή του μουσείου, τα κειμήλια και αναμνηστικά από το «Star Wars» και από άλλες ταινίες του, καθώς επίσης και ένα μέρος από το Other celebrity cancer horoscopes Previously seen on VH1, NW magazine and on Melbourne’s MIX 101. Millennium Falcon, το πλοίο του Hans Solo από τις ταινίες «Star Wars».

Ο George Lucas δήλωσε πρόσφατα:

«Το να διαλέξω το Σικάγο ήταν η κατάλληλη επιλογή για το μουσείο, αλλά και μια δύσκολη απόφαση, αφού έχω προσωπικές και επαγγελματικές ρίζες στο Bay Area.»

Ο Laurie Norton Moffatt, υπεύθυνος του μουσείου Norman Rockwell Museum που συμβουλεύει εδώ και καιρό τον George Lucas, δήλωσε:

«Η συλλογή μεγαλώνει και επεκτείνεται ακόμα. Ο Lucas έχει μοναδικό υλικό από αφίσες ταινιών. Θεωρώ πως έχει την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Chicago Tribune, ο George Lucas είχε τις ευλογίες να το δημιουργήσει στο San Francisco και στο Los Angeles και μάλιστα είχε προτιμήσει το San Francisco, αλλά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος που υπολόγιζε και το απέκλεισε. Σε αντίθεση με την σύζυγο του Mellody Hobson, (πρόεδρο και επενδύτρια της ομάδας της εταιρίας DreamWorks Animation) που μεγάλωσε στο Chicago, ο George Lucas δεν είχε ρίζες εκεί μέχρι τον γάμο τους, αφού σπούδασε και δούλεψε για πολλά χρόνια στο Bay Area της Νότιας Καλιφόρνιας.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , , ,