Η βιογραφία του Miles Davis, στα χέρια του κοινού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η βιογραφία του Miles Davis, στα χέρια του κοινού

Ειδήσεις | 6-6-2014 |

Μιλάμε για ένα project, το οποίο έχει περάσει και αυτό από 40 κύματα. Αλλά από ότι φαίνεται όταν πλέον οι δημιουργοί δεν μπορούν να βρουν άκρη με τα studios, τότε στρέφονται στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το κοινό.

Έτσι ο ηθοποιός Don Cheadle, τον οποίο έχουμε δει στα “Hotel Rwanda”, “Crash”, αλλά και ως War Machine στην τριλογία του “Iron Man”, o οποίος δουλεύει και ως παραγωγός στο να δούμε τη συγκεκριμένη ταινία στις αίθουσες, ξεκίνησε επισήμως την διαδικασία του crowndfunding μέσω της πλατφόρμας του Indiegogo, για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Πρόκειται για την βιογραφία ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες jazz στην ιστορία, του Miles Davis, με Ewan McGregor και Zoe Saldana, ήδη να έχουν συμφωνήσει στο να συμμετέχουν.

Ο ίδιος ο Cheadle δηλώνει: “Ανυπομονούμε να γνωστοποιήσουμε την ταινία μας στον κόσμο, και να χτίσουμε μία κοινότητα ανθρώπων το ίδιο ενθουσιασμένους με εμάς για μία ταινία σχετική με τον Miles Davis. Ενώ ο Miles χρησιμοποιούσε τα όργανά του για να επικοινωνήσει και να δημιουργήσει μία “κοινωνική μουσική”, εμείς χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα και της σύγχρονες πλατφόρμες για να προσεγγίσουμε τη μουσική κοινότητα και όλους εκείνους που θα ήθελαν να δουν μία cool ταινία γεμάτη μουσική.”

Η ταινία θα λέγεται “Miles Ahead”, και ζητάει από όλους εμάς $325,000 στο Indiegogo μέχρι και της 6 Ιουλίου, με αιτιολογία την υποστήριξη στον τομέα της φωτογραφίας, στην παραγωγή που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όσοι από εσάς δώσετε τον οβολόν σας, έχετε λαμβάνειν συλλεκτικά δώρα από την ταινία όπως, σπάνια πόστερ του Miles Davis, περιορισμένης διαθεσιμότητας καλλιτεχνικά κομμάτια του δημιουργού, μέσα στα οποία και ένα τραπεζάκι, καθώς και εισιτήρια για να παραβρεθείτε δωρεάν στα γυρίσματα και στις ειδικές προβολές της ταινίας.

Ο Cheadle εξηγεί γιατί στράφηκε στο Indiegogo: “Τα περισσότερα στούντιο δεν φτιάχνουν πια τέτοιες ταινίες, οπότε έπρεπε να το δουλέψουμε ανεξάρτητα. Προσωπικά βάζω πολλά λεφτά στα έξοδα παραγωγής. Αλλά τα εξτρά που χρειαζόμαστε θα μας βοηθήσουν να αναδημιουργήσουμε πολλές χρονικές περιόδους από τη ζωή του μουσικού. Και είμαστε ήδη πολύ χαρούμενοι που η συζήτηση για την ταινία έχει ξεκινήσει από τόσο νωρίς.”

Το όλο εγχείρημα έχει και την υποστήριξη της Miles Davis Properties, εταιρείας διαχείρισης της μουσικής κληρονομίας του μουσικού. Ο Vince Wilburn, ανιψιός του Davis δηλώνει: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το ότι ο Don Cheadle θα παίξει τον Miles Dewey στην επερχόμενη ταινία. Η οπτική του και το πάθος του θα εξυπηρετήσουν την ταινία χωρίς αμφιβολία, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Δείτε εδώ το promo video όπως ανέβηκε στο Indiegogo:

[vimeo 97297100 w=500 h=281]

Διαβάστε περισσότερα για: , ,