Gary Oldman vs. Φιλελεύθερο Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Gary Oldman vs. Φιλελεύθερο Hollywood

Ειδήσεις | 26-6-2014 |

Περίληψη των κάτωθι για να σας προκαλέσουμε την περιέργεια:  “Η πολιτική ορθότητα είναι σκατά, και κάποιοι πρέπει να μάθουν να δέχονται ένα γαμ***νο αστείο”. Τάδε έφη Gary Oldman, αλλά πριν βγάλετε συμπέρασμα περί δικαίου ή αδίκου, διαβάστε παρακάτω.Αυτά και όλα πολλά δήλωσε στην συνέντευξή του στο Playboy, στα πλαίσια του promo για το “Dawn of the Planet of the Apes”, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε της αντισιμιτικές αναφορές του Mel Gibson, αλλά και το δημοσίως εκφραζόμενο υβρεολόγιο του Alec Baldwin.

“Δεν ξέρω για τον Mel. Μέθυσε και είπε κάποια πράγματα, αλλά όλοι τα έχουμε πει. Είμαστε όλοι γαμ***νοι υποκριτές. Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε δεν έχει πει ποτέ “αράπης” ή “γαμ***νος εβραίος;”. Για την ιστορία, ο Gibson συνελήφθη το 2006 γιατί οδηγούσε μεθυσμένος, με τον αστυνομικό να υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός μίλησε υποτιμητικά για τους Εβραίους, λέγοντας πως εκείνοι φταίνε για όλους τους πολέμους.

Και ο χείμαρρος Oldman συνέχισε: “Ο Mel Gibson ζει σε μία πόλη που διοικείται από Εβραίους, και είπε το λάθος πράγμα γιατί δάγκωσε το χέρι που τον ταΐζει.”

Στη συνέχεια σχολίασε την συμπεριφορά του επίσης συναδέρφου του Alec Baldwin, o οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε ομοφοβικό υβρεολόγιο δημοσίως: “Ο Alec αποκάλεσε κάποιον αδερφή στο δόμο, καθώς ήταν εκνευρισμένος, γιατί βγαίνοντας από το σπίτι του, δεν τον άφηναν σε ησυχία. Δεν τον αδικώ.”

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν από κάποιους χωρίς παρεξήγηση, υπογραμμίζοντας έτσι την υποκριτικότητα του χώρου: “Αν αποκαλέσω την Mancy Pelosi, μ**νί, ή ακόμα χειρότερο, άχρηστο μ**νί, δε θα με αφήσουν. Αλλά ο Jon Stewart μπορεί, και κανείς δεν πρόκειται να του στερήσει εργασία εξαιτίας αυτού. Ο Bill Maher μπορεί να αποκαλέσει κάποιον αδερφή και να τη γλυτώσει. Το είπε στον Seth MacFarlane φέτος κιόλας. ‘Νόμιζα ότι θα ξαναπαρουσιάσεις τα oscar αλλά σε αντίθεση πήραν μία λεσβία (για την Ellen Degeneres ο λόγος). Μπορεί να πει κάτι τέτοιο. Είναι λιγότερο ή περισσότερο προσβλητικό από αυτό που είπε ο Alec σε κάποιον στο δρόμο; Δεν το καταλαβαίνω.”

Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: “Στα Oscar αν δεν ψηφίσεις το 12 Χρόνια Σκλάβος είσαι ρατσιστής. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στο τι θα λες. Έχω συγκεκριμένες απόψεις και οπτικές που οι περισσότεροι σε αυτή την πόλη δεν συμμερίζονται, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι είμαι φασίστας ή ρατσιστής.”

Και πάνω που είπαμε “Μπράβο ρε Gary, ν’ αγιάσει το στόμα σου”, φαίνεται ότι οι απόψεις του δεν ήταν και πολύ στέρεες,  καθώς έσπευσε να απολογηθεί στην Guardian, καθώς αντιδράσεις υπήρξαν σχεδόν αμέσως. “Είμαι βαθιά μετανιωμένος που τα σχόλια μου ήταν προσβλητικά για τους Εβραίους. Βλέποντας τα τυπωμένα κατάλαβα πόσο άκαρδα μπορεί να υπήρξαν, και πόσο να ενισχύουν τέτοιου είδους λανθασμένα στερεότυπα. Αυτό είναι απαράδεκτο, έστω και αν περιλαμβάνονται και δικά μου λόγια. Αν με ρωτούσαν στην συνέντευξη θα τους έλεγα ότι πριν λίγο καιρό διάβασα το εξαιρετικό βιβλίο του Neal Gabler, ‘An Empire of their Own’, σχετικό με την συνεισφορά των Εβραίων στο Hollywood. Και το γεγονός είναι ότι η βιομηχανία, και η καριέρα μου, οφείλουν πολλά σε αυτή τη συνεισφορά. Εύχομαι να καταλάβετε ότι αυτή η συγνώμη είναι από βάθος καρδίας, και ειλικρινής, και ότι έχω άπειρο σεβασμό στους Εβραίους γενικά, αλλά και σε αυτούς που είναι στη ζωή μου. Τους κυνηγούν κατά τους αιώνες, και είναι οι πρώτοι που άκουσαν το κάλεσμα του Θεού.” 

Και συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ και θα σχολιάσω. 

Πάντα τον εκτιμούσα ως καλλιτέχνη, αλλά τώρα νομίζω ότι έπεσε λίγο στα μάτια μας. Πέρα από το γεγονός ότι απολογήθηκε μόνο για το ένας σκέλος, αυτό των Εβραίων, η στροφή φαίνεται να ήταν ραγδαία και άμεση.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο όμως είναι ότι o Gary φοβήθηκε και φάνηκε. Και φοβήθηκε πολύ.

Υ.Σ.: Αυτό το τελευταίο, το περί Θεού, μόνο σε εμένα φάνηκε ειρωνικό;

Διαβάστε περισσότερα για: , ,