Έλληνες εναντίον Vergara σημειώσατε ηλιθιότητα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έλληνες εναντίον Vergara σημειώσατε ηλιθιότητα

Απόψεις, Ειδήσεις | 18-6-2014 |

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, η Sofia Vergara (Modern Family) εκφράζει τη συμπαράστασή της στη χώρα της μέσω του Facebook, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Κολομβία – Ελλάδα, που έληξε 3 – 0 υπέρ της Κολομβίας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Στη συνέχεια, πολλοί ήταν οι Έλληνες που έσπευσαν να απαντήσουν υβριστικά, προσβάλλοντας και μειώνοντας την ηθοποιό με χαρακτηρισμούς και διάφορα σχόλια. Πολλοί ήταν δε αυτοί που κοινοποίησαν ή πάτησαν like, συμφωνώντας και εγκρίνοντας την άκρως λογική αυτή συμπεριφορά.

Προς τι όλα αυτά λοιπόν; Μας έβρισε; Όχι. Μας πρόσβαλλε; Όχι. Αλλά απ’ ότι φαίνεται μας έθιξε το πατριωτικό μας αίσθημα. Κάτι που, μάλλον, ξεκίνησε σαν τρολ από μια μερίδα ούγκαλων ανεγκέφαλων, έχει απασχολήσει πολλά δημοσιεύματα και έχει δημιουργήσει μια εικόνα για τη χώρα μας που κολακευτική δεν τι λες. “Όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα, εσείς κρεμόσασταν από τα δέντρα”, λέει ο άλλος. Φίλε μου, τον Παρθενώνα δεν τον έφτιαξες εσύ. Τον έφτιαξε ο  Ικτίνος και ο Καλλικράτης που καθόλου ευχαριστημένοι δεν θα είναι από τα δείγματα πολιτισμού που δείχνεις εσύ και οι όμοιοί σου.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε ποιος έχασε από αυτήν την ιστορία, σίγουρα δεν ήταν η Vergara (που δεν ίδρωσε καν το αυτί της μιας και δύσκολα θα καταλάβει σχόλια γραμμένα σε ελληνικά και άπταιστα greeklish), αλλά εμείς που επιτρέπουμε αυτές να είναι οι συμπεριφορές που μας αντιπροσωπεύουν, που καταφέρνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα από τους άλλους να προσβάλλουμε τον εαυτό μας και τη χώρα μας.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τι έγινε στο post της Vergara για την Κολομβία στο Facebook:

Διαβάστε περισσότερα για: