Η Disney, ελαττώνει τα "ενήλικα νοήματα", του επερχόμενου "Into The Woods" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Disney, ελαττώνει τα “ενήλικα νοήματα”, του επερχόμενου “Into The Woods”

Ειδήσεις | 23-6-2014 |

Η επερχόμενη διασκευή του μιούζικαλ βασισμένου στο παραμύθι της Ραπουνζέλ, και όχι μόνο,  “Into the Woods”, ετοιμάζεται από την Disney, αλλά πήρε μία απόφαση, η οποία μας προβληματίζει.Το συγκεκριμένο μιούζικαλ είναι από τα πιο φημισμένα του Broadway, αλλά βάσει των δηλώσεων των δημιουργών, τα περισσότερα από τα “ενήλικα νοήματα”, έχουν ελαττωθεί σε ένταση και προβολή για χάρη του δημοσίου αισθήματος.

Σκηνοθέτης του Into the Woods, θα είναι ένας από τους πιο ειδικούς για να μεταφέρει μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη, ο Rob Marshall του Chicago. Στους πρωταγωνιστές Meryl Streep και Johnny Depp, με την ταινία να έχει έξοδο τον επόμενο Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από πολλούς ήρωες των αδερφών Grimm, από τον Τζακ (και τη φασολιά του), στην Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά επικεντρώνεται σε ένα σύγχρονο ζευγάρι, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει την κατάρα που τους έδωσε μία μάγισσα για να μην κάνουν παιδιά.

O στιχουργός και συνθέτης της αυθεντικής παραγωγής, Stephen Sondheim, δήλωσε ότι πολλά από τα ανατρεπτικά στοιχεία της παράστασης, έχουν αφαιρεθεί μετά από προτροπή των ιθυνόντων του στούντιο.

“Θα δείτε στην ταινία ότι η Ραπουνζέλ, δεν σκοτώνεται, ότι ο πρίγκηπας δεν θα την απατήσει και άλλες πολλές ακόμα αλλαγές.” Έτσι δήλωσε ο Sondheim, για να συμπληρώσει ότι μία επίσης από τις αλλαγές του πρωτότυπου υλικού, είναι ότι δεν θα υπαινίσσεται καν η ερωτική επαφή ανάμεσα στην Κοκκινοσκουφίτσα και τον Λύκο, πράγμα για το οποίο η Disney απαίτησε σθεναρά. “Η Disney μας είπε ότι δεν θέλαμε να πεθάνει η Ραπουνζέλ, για αυτό και το αλλάξανε. Δεν θα σας πούμε τι γίνεται, αλλά γράψαμε ένα υπέροχο τραγούδι για αυτό.”

Ο συνθέτης δήλωσε επίσης ότι απόρησαν με την στάση της εταιρείας, στάση η οποία οδήγησε και στο κόψιμο ενός βασικού τραγουδιού.

Και βασικά όλα τα παραπάνω μας κάνουν να απορούμε. Για πιο λόγο η Disney θέλει να διασκευάσει ένα από τα πιο ανατρεπτικά μιούζικαλ, αλλά με τόσο συντηρητικό τρόπο;

Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις της εταιρείας, ας δούμε το teaser του Into the Woods, και ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα την δικαιώσει.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,