Ο Channing Tatum, η Tilda Swinton και ο Ralph Fiennes στη νέα ταινία των Coen "Hail Caesar !" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Channing Tatum, η Tilda Swinton και ο Ralph Fiennes στη νέα ταινία των Coen “Hail Caesar !”

Ειδήσεις | 25-6-2014 |

Οι αδελφοί Coen  έχουν ένα μεγάλο ταλέντο. Όχι δεν εννοώ μόνο το σκηνοθετικό (πολύ προφανές!). Έχουν μεγάλο ταλέντο στο να μας εκπλήσσουν. Συνεχώς κι ευχάριστα. Ήδη όσα είχαμε ακούσει για το “Hail Caesar!” είχαν εξάψει την περιέργειά μας και τρίβαμε τα χέρια μας απ’τη χαρά. Όμως τώρα, με τα νέα δεδομένα για το cast της ταινίας, οι προσδοκίες μας έχουν φτάσει επίπεδα πεντάχρονου σκανταλιάρικου παιδιού παραμονή Πρωτοχρονιάς εν αναμονή του  Άη Βασίλη .  Και όχι άδικα!

Η αρχή έγινε με τον Channing Tatum, ο οποίος είχε συνεργαστεί μεν το 2012 με τον Steven Soderbergh, αλλά πρόσφατα ανέβηκε στα μάτια μας (και στα μάτια του κοινού του Φεστιβάλ Καννών) μετά την αξιοπρεπέστατη ερμηνεία του στο υποψήφιο για χρυσό φοίνικα Foxcatcher. Προφανώς λοιπόν οι  Coen κάτι είδαν στον ηθοποιό και τον συμπεριέλαβαν στη νέα τους ταινία. Σιγά μην άφηναν τέτοια πρόκληση.  Όμως σου έχω και καλύτερο. Το cast ενισχύουν οι σταθερές αξίες του σύγχρονου σινεμά  Tilda Swinton και Ralph Fiennes. Φυσικά είναι ήδη γνωστό ότι στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο George Clooney (εντάξει αυτό δεν ήταν έκπληξη) ενώ θα συμμετέχει και ο Josh Brolin.

Το περιεχόμενο του φιλόδοξου κοενικού έργου είναι μάλλον προσφιλές στ’ αδέρφια, αφού στο παρελθόν έχουν σατιρίσει το Hollywood κι έχουν θίξει ζητήματα αναφορικά με την υπαρξιακή πλευρά της δημιουργικότητας και της τέχνης (αξέχαστο και αξιολάτρευτο το Barton Fink). Έτσι λοιπόν και το “Hail Caesar!” θα είναι μια κωμωδία που θα τοποθετείται στη δεκαετία του 1950 και θα μιλάει για τη ζωή του fixer Eddie Mannix, ενός τύπου που προσλαμβάνεται από στούντιο του Hollywood για να διασώζει τη φήμη αστέρων του κινηματογράφου από σκάνδαλα και “ανάρμοστες συμπεριφορές”. Ο Ralph Fiennes θα υποδύεται τον Laurence Lorenz, σκηνοθέτη του κινηματογράφου, η Tilda Swinton μια δυναμική δημοσιογράφο της εποχής, που ασχολείται με τα παρασκηνιακά κουτσομπολιά του Hollywood και ο Channing Tatum, ως άλλος Gene Kelly, θα έχει το ρόλο ενός σταρ του σινεμά των ’50s .

Το “Hail Caesar!” αποτελεί το τελευταίο μέρος της ιδιότυπης “τριλογίας του ηλίθιου” που ξεκίνησαν οι αδελφοί Coen με το ιστορικό “Ω Αδερφέ που είσαι” και συνέχισαν με το υποτιμημένο “Αβάσταχτη Γοητεία”.   Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε αρκετά για να το δούμε, αφού τ’ αδέρφια είναι πολυάσχολα. Παράλληλα με αυτή τη δουλειά, τελειώνουν το σενάριο του “Unbroken”, της νέας ταινίας που σκηνοθετεί η Αngelina Jolie και αναμένεται να βγει το καλοκαίρι. Επίσης γράφουν το σενάριο για το νέο ψυχροπολεμικό θρίλερ που θα σκηνοθετήσει ο Steven Spielberg και θα πρωταγωνιστήσει ο Tom Hanks.  Υπομονή φίλε μου. Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δουλειές τους, η αναμονή για το “Hail Caesar!” θα αξίζει όσο κι αν κρατήσει.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,