Η γκάφα της Αντζελίνας στην Κίνα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η γκάφα της Αντζελίνας στην Κίνα

Ειδήσεις | 14-6-2014 |

Συνειδητή ή ασυνείδητη η είδηση της «γκάφα» της Αντζελίνα Τζολί έκανε το γύρω του κόσμου.

Η δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στην Κίνα για την προώθηση της ταινίας Maleficent, όπου και πρωταγωνιστεί. Όταν όμως της τέθηκε η ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος της Κινέζος σκηνοθέτης η Αντζελίνα έκανε το “λάθος” να ονοματίσει τον Ανγκ Λι. «Δεν ξέρω αν μπορώ να πω τον Ανγκ Λι, είναι Ταϊβανέζος, όμως έχει κάνει αρκετές κινέζικα ομιλούμενες ταινίες όπου συμμετείχαν αρκετοί Κινέζοι ηθοποιοί». Η δήλωση έκανε έξαλλους τους Κινέζους, που θεωρούν ότι ο σκηνοθέτης γεννήθηκε στην Ταϊβάν είναι όμως Κινέζος, αλλά περισσότερο από αυτούς που θεωρούν ότι η Ταϊβάν είναι μη αναγνωρίσιμο κράτος που πρέπει να ανήκει στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας – όπως συνέβαινε πρίν το 1949.

angelinachina001

«Μέσα σε μια στιγμή μια έξυπνη γυναίκα μετατράπηκε σε δημόσιος περίγελος» έγραψε το Weibo, ενώ άλλα μέσα κατονόμασαν τη δήλωση της ως ‘προδωτική’ για την Κίνα, λέγοντας ότι είναι «μια ανισόρροπη υποστηρίκτρια της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν». Παρόλα αυτά ακούστηκαν και υποστηρικτικές απόψεις από το αντίπαλο στρατόπεδο της Ταϊβάν ότι είναι επάξια πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών. Το όλο αποτέλεσμα είναι ότι σίγουρα έγινε ντόρος γύρω από την ταινία, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα ωφελήσει ή θα βλάψει τελικά την προώθηση της ταινίας Maleficent.

Ας μη ξεχνάμε, τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα τα βάζει με το ζεύγος Μπρατζολίνα, καθώς ο νυν άντρας της Αντζελίνα, Μπρατ Πιτ είχε ακούσει παλαιότερα τα ‘εξ αμάξης’ για την ταινία του Επτά Χρόνια στο Θιβέτ, μια  ταινία που κατά τους Κινέζους έδειξε υπέρμετρη συμπάθεια στο Δαλάι Λάμα και τασσόταν υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ. Μάλιστα τελικά απαγορεύτηκε στον Πιτ να επισκέπτεται τη χώρα -όπως έγινε και στον Μάρτιν Σκορσέζε για την ταινία του Kundun- αν και ο Μπρατ ακολούθησε τη σύζυγό του στο συγκεκριμένο ταξίδι προώθησης.