4 χαρακτήρες της Marvel που θα μπορούσαν να αποκτήσουν τη δική τους σειρά στο Netflix - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

4 χαρακτήρες της Marvel που θα μπορούσαν να αποκτήσουν τη δική τους σειρά στο Netflix

Ειδήσεις | 18-6-2014 |

Με το πρόσφατο casting του Vincent D’Onofrio (Law & Order: Criminal Intent) στο ρόλο του Kingpin (αν και ο Michael Clarke Duncan (The Green Mile) έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη) στη σειρά του Netflix, Daredevil της Marvel, είναι ξεκάθαρο ότι τα Marvel Studios σκέφτονται σοβαρά το casting και την προετοιμασία κάποιων επικείμενων σειρών στο Netflix. 

Παράλληλα,  με άλλους χαρακτήρες, όπως ο Luke Cage, η Jessica Jones και ο Iron Fist, ο Daredevil θα κάνει την εμφάνισή του εκπροσωπώντας τους “ήρωες του δρόμου” της Marvel. Οι “ήρωες του δρόμου” είναι ουσιαστικά αυτοί που έχουν ως κέντρο της δράσης τους τη Νέα Υόρκη, αφήνοντας τις γιγαντιαίες ορδές από εξωγήινους και την καταστροφή του σύμπαντος σε υπέρ-ήρωες όπως οι Avengers. Οι ήρωες που θα εμφανίζονται στο Netflix έχουν την τάση να εστιάζουν τους αγώνες τους εναντίον νίντζα, συμμοριών, εμπόρων ναρκωτικών και βασιλιάδων του εγκλήματος, πολεμώντας όλοι μαζί, και όχι εξαπολύοντας απωθητικές ακτίνες ή “ασγκαριανά” σφυριά.

Σε περίπτωση που αυτός ο πρώτος γύρος είναι επιτυχής, η Marvel πιθανότατα θα ψάξει για επιπλέον προσθήκες στο ρόστερ. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες για άλλους χαρακτήρες της Marvel που θα ταιριάξουν με τους ήρωες του Hell’s Kitchen, NYC.

Moon Knight

Marvel-Netflix-1-600x450

Ο Moon Knight, λέγεται πως είναι η απάντηση της Marvel στο Batman, και κατά κάποιο τρόπο αυτό ισχύει. Ο Marc Spector, που είναι η μυστική ταυτότητα του Moon Knight, είναι πλούσιος, φοράει μάσκα και κάπα περιπολώντας την πόλη και δεν έχει άλλες δυνάμεις (πέρα από την γενναιότητά του και διάφορα gadgets). Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά που ξεχωρίζει τον Moon Knight από τον Dark Knight. Ο Moon Knight είναι θεότρελος! Τώρα, δεδομένου του ότι ντύνεσαι σαν μια τεράστια νυχτερίδα, μετά τη δολοφονία των γονιών σου μπροστά στα μάτια σου, προκειμένου να αποδώσεις δικαιοσύνη μια πετριά πρέπει να την έχεις, αλλά ο κ. Spector πάσχει από διαταραχή διχασμένης προσωπικότητας.

Ο Moon Knight και ο Marc Spector είναι δύο μόνο από τις προσωπικότητες του και πρέπει να “μοιράζονται χώρο” με τις προσωπικότητες του  Steven Grant (επιχειρηματίας), Jack Lockley (οδηγός ταξί) και Khonshu (θεός του φεγγαριού) (πάλι καλά που γλιτώσαμε τη Sailormoon). Σίγουρα είναι περίεργος χαρακτήρας και, πρόσφατα, οι Captain America, Wolverine και Spiderman κονταροχτυπήθηκαν για να τους υποδυθεί (στη Marvel ανήκει ένας από αυτούς, οπότε χρειάζεται απλά να αντικαταστήσεις τους άλλους δύο με τον Iron Man και τον Hulk).

Από άποψη κακών, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Bushman. Υπάρχουν, επίσης, ο Chainsaw, ο Werewolf by Night και ο Midnight. Το θέμα με τον Moon Knight (και απ΄ότι φαίνεται δεν έχει μόνο ένα) είναι ότι έχει το δικό του υποστηρικτικό καστ. Ο Marc Spector θα μπορούσε να κάνει “οne man show”, αν η Marvel αποφάσιζε να παίξει το χαρτί της παραφροσύνης. Οι πρόσφατοι δημιουργοί του, Warren Ellis και Declan Shavley, έφτιαξαν έναν Moon Knight, ο οποίος διατηρεί την τρέλα του, αλλά μάχεται σε ένα κόσμο που είναι εξίσου τρελός με αυτόν. Από τεχνολογικά υπόγεια τέρατα μέχρι υπερφυσικά πτώματα, ο Spector ζει σε έναν κόσμο εικόνων, οπού ο θεατής πέφτει στη μέση της ιστορίας για να βιώσει την τρέλα της ζωής του. Σίγουρα ο Moon Knight δεν θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία στο ύφος του Iron Man, αλλά θα μπορούσε να βρει το σπίτι του στο Netflix.

The Punisher

3134578-punisher1

Τώρα, όσον αφορά τον Τιμωρό, έχουν γίνει όχι μία (The Punisher – 1989), όχι δύο (The Punisher – 2004), αλλά τρεις ταινίες (The Punisher: War Zone – 2008). Μήπως, μετά από τόσες (όχι και τόσο πετυχημένες) προσπάθειες, ήρθε η ώρα να τον αφήσουν να ξεκουραστεί; Λοιπόν, αυτό θα ήταν λάθος, γιατί υπάρχουν πολλές ιστορίες και διαδρομές, οπότε μια σειρά θα ήταν ιδανική για τις προσπάθειες του κ. Castle. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο Τιμωρός είναι η ιστορία του Frank Castle, βετεράνου του πολέμου, ο οποίος βλέπει την οικογένειά του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στο πάρκο.

Υποσχόμενος εκδίκηση απέναντι στους παράνομους, ορκίζεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του κυνηγώντας και σκοτώνοντας μαφιόζους, βαποράκια και κακοποιούς γενικότερα. Τι άλλο, όμως, θα μπορούσε να καλυφθεί, που δεν έχει ήδη καλυφθεί σε τρεις ταινίες;  Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να γίνει με σοβαρότητα. Με το να βάζεις τον Τιμωρό να μετακινεί το αυτοκίνητο κάποιου, ώστε να τον γράψουν, δεν πρόκειται να πας πουθενά, καθώς χρειάζεσαι ένα Frank Castle, ο οποίος βυθίζεται στη δυστυχία και στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τον Castle και το ξέρει. Κυνηγάει μεθοδικά κάθε ένα από τους στόχους του και σχεδιάζει αυστηρά τις ενέργειες που πρέπει να εκτελέσει. Κάτι σαν το Dexter, αλλά με βαρύ πυροβολικό.

Το καλύτερο παράδειγμα του Τιμωρού βρίσκεται στη σειρά της Marvel  με τίτλο, Punisher Max. Σε αυτή, ο Τιμωρός έχει σχεδόν υποστηρικτικό ρόλο σε ένα σύνολο από χαρακτήρες και καταστάσεις, που βρίσκονται μπροστά στα πόδια του. Από το να μάχεται ένα Ρώσο δουλέμπορο μέχρι έναν φαινομενικά ασταμάτητο μισθοφόρο, λεγόμενο Barracuda, ο κόσμος του Castle ήταν μαύρος και άσπρος. Αυτό που έκανε τις ιστορίες τόσο δυνατές, ήταν το ότι δεν ερχόταν μόνο ο  Frank αντιμέτωπος με ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά και ότι οι ζωές των εχθρών του και των καθημερινών ανθρώπων επηρεάζονταν από τον Τιμωρό. Όταν ο Castle σώζει μια γυναίκα από το ρωσικό δουλεμπόριο, στην ιστορία “The Slavers”, παρακολουθείς τι συμβαίνει στη ζωή αυτής της γυναίκας μετά, που καταλήγει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη πραγματικά ακατάλληλη σειρά της Marvel (σαν το Game of Thrones ένα πράγμα). Το αν η Marvel, υποστηριζόμενη ή όχι από τη Disney, θα κάνει αυτή την κίνηση, δεν το ξέρει κανείς. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε.

Cloak και Dagger

cloak-dagger2

Ας μην ψυχοπλακωθούμε άλλο! Οι Cloak και Dagger έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές φορές στο σύμπαν της Marvel, αλλά δεν έχουν ακόμα κάποια δική τους σειρά. Σίγουρα, έχουν περάσει μια βόλτα από τεύχη του Spider-Man, ακόμα και των X-Men, αλλά θα πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ για να βρεις συνεχόμενες ιστορίες που τους αφορούν. Ο Tyrone Johnson και η Tandy Bowen είναι δύο έφηβοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί ένας συνθετικός ορός που τους δίνει υπερδυνάμεις, επιτρέποντας στον Tyrone (Cloak) πρόσβαση στην “Σκοτεινή Διάσταση” μέσω του φαινομενικά ατελείωτου μανδύα του και στην Tandy (Dagger) να εκτοξεύει “στιλέτα” φωτός στους εχθρούς του. Σίγουρα, τα ονόματά τους είναι προβλέψιμα, άλλα οι ικανότητες τους και τα γραφικά τους είναι αρκετά συναρπαστικά και τείνουν να προσφέρουν μια άποψη της Νέας Υόρκης που δεν θα δούμε συχνά σε άλλους, όπως ας πούμε, το Spider-Man ή το Daredevil.

Ο  Cloak και η Dagger είναι συνέχεια στο τρέξιμο, καταπολεμώντας το έγκλημα και προσπαθώντας να βρουν τι θέλουν από τη ζωή τους. Δεν το κάνουν για τη δόξα ή τα λεφτά, αν και αυτό το τελευταίο θα ήταν χρήσιμο μιας και έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με τον άστεγο πληθυσμό της Νέας Υόρκης. Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσεις μια ενδεχόμενη σειρά στο Netflix, και πάλι, εστιάζοντας σε άγνωστες πτυχές του σύμπαντος της Marvel. Όπως και ο Moon Knight, δεν έχουν μεγάλη γκάμα εχθρών, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές στο ρόστερ της Marvel (μην μου ανησυχείτε). Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς θα μπορούσε να είναι η σχέση των δύο ηρώων, και το πως ουσιαστικά είναι μόνοι τους και έχουν μόνο ο ένας τον άλλο. Οι δυνάμεις τους καθιστούν αδύνατο το να έχουν μια φυσιολογική ζωή και δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο του Xavier για χαρισματικούς νέους (βλέπε X- Men), μιας και αυτό δεν υπάρχει στο σύμπαν της Marvel. Μας αρέσει πολύ η ιδέα και περιμένουμε με ανυπομονησία μια συμφωνία με το Netflix.

Sleepwalker

Marvel-Netflix-4-396x600

Ξεχάστε όλα τα παραπάνω! Ο Sleepwalker είναι ο πιο περίεργος απ’ όλους! Ο Sleepwalker, μία από τις δημιουργίες της Marvel τη δεκαετία του ‘90, λέει την ιστορία ενός εξωγήινου που κατοικεί στο σώμα του 20χρονου Rick Sheridan, ο οποίος χρησιμοποιεί αυτή τη σχέση για να καταπολεμήσει το έγκλημα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η παγίδα; Ο Sleepwalker μπορεί να εμφανιστεί μόνο όταν ο Rick κοιμάται. Αν ο Rick ξυπνήσει, ο Sleepwalker αμέσως εξαφανίζεται, και άντε ξανά μανά μόλις ο Rick ξεραθεί.

Ακόμα και στα κόμικ, η ιδέα και οι χαρακτήρες του Sleepwalker ήταν έξω από τα συνηθισμένα, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει πολύ σε μία ενδεχόμενη σειρά. Η ίδια η ιδέα είναι τόσο γελοία, που πολλές φορές θα ξεκαρδίζεστε με την προσπάθεια του Rick να ταβλιαστεί τ’ ανάσκελο για να σβήσει μια φωτιά ή να σώσει γατάκια, χρησιμοποιώντας έναν εξωγήινο, ο οποίος  δεν πολυκαταλαβαίνει την ανθρωπότητα εξαρχής. Ο Sleepwalker σαν ιδέα περιέχει πολλά σημεία για ανάλυση, όπως είναι η ιστορία του εξωγήινου που είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του, το μεγάλωμα του Rick και ενός έφηβου ήρωα και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ο Sleepwalker έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και εκεί από τότε που σταμάτησαν να κυκλοφορούν κόμικ του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, αλλά δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο για να αναφερθεί. Είναι μία ιδέα και ένας χαρακτήρας που μια σειρά στο Netflix θα μπορούσε να προσεγγίσει με νέα ματιά, δίνοντας πνοή σε κάτι που έχει παραμείνει στάσιμο για μερικές δεκαετίες. Συν του ότι, ποιος δεν θα ήθελε να δει έναν κουκουλοφόρο μαχητή του εγκλήματος με πρόσωπο βατράχου να «βγάνει» από το κεφάλι ενός έφηβου αγοριού;

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , ,