Ο Sam Raimi ετοιμάζει ταινία για την ‘αληθινή ιστορία του πολέμου του Αφγανιστάν’ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Sam Raimi ετοιμάζει ταινία για την ‘αληθινή ιστορία του πολέμου του Αφγανιστάν’

Ειδήσεις | 30-6-2014 |

Ο σκηνοθέτης του Oz: The Great and Powerful (2013) και της τριλογίας του Spider-Man, Sam Raimi ετοιμάζεται για την κινηματογραφική μεταφορά του best seller του Jake Tapper με τίτλο  The Outpost: An Untold Story of American Valor (‘Μια Ανείπωτη Ιστορία Αμερικανικής Ανδρείας’). Ο Raimi θα έχει ρόλο παραγωγού, αλλά ίσως τον δούμε και πίσω από τις κάμερες, ως σκηνοθέτη.

Πρόκειται για τα αληθινά γεγονότα γύρω από την υπεράσπιση ενός απομακρυσμένου αμερικανικού στρατοπέδου στο ανατολικό Αφγανιστάν, από 53 Αμερικανούς στρατιώτες, καθώς αυτό κατακλύστηκε από περισσότερους από 400 μαχητές Ταλιμπάν.

Η μάχη που ακολούθησε ήταν ολοήμερη και πολύνεκρη. Οι μόνοι (;) δύο επιζήσαντες Αμερικανοί στρατιώτες, παρέλαβαν Μετάλλια Τιμής, κάτι που αποτελεί το ανώτατο στρατιωτικό βραβείο της Αμερικής, το οποίο δόθηκε τελευταία φορά το 1968. (Τους Ταλιμπάν, από την άλλη, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι, όπως τους άξιζε!)

«Το Outpost είναι μια επική ιστορία γενναιότητας, θάρρους, και της θυσίας των ανδρών μας, και αποτελεί μια εικόνα που σίγουρα προοριζόταν για τη μεγάλη οθόνη. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτού”, δήλωσε ο Raimi, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε το χασμουρητό μας.

Και, όπως αντιλαμβάνεστε, η αμερικανική προπαγάνδα συνεχίζεται. Κάτι μας λέει ότι ο Sam Raimi στοχεύει στην επιτυχία της Kathryn Bigelow και του The Hurt Locker, που κέρδισε το όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (και άλλα 5!) το 2010. Αλλά πραγματικά, δεν έχουμε καμία διάθεση να δούμε άλλη μία ιστορία «Αμερικανικής Ανδρείας», ή τη «σύγχρονη μάχη των Θερμοπυλών», στην οποία το ρόλο των ‘γενναίων πολεμιστών’ έχουν οι καταπατητές.

Διαβάστε περισσότερα για: ,