Ετοιμάζεται ταινία για τον Edward Snowden - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ετοιμάζεται ταινία για τον Edward Snowden

Ειδήσεις | 16-5-2014 |

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden όχι απλά απασχόλησαν την επικαιρότητα, άλλα προκάλεσαν έντονες συζητήσεις και διπλωματικά επεισόδια, ενώ ακόμα και σήμερα που θεωρητικά το θέμα έχει καταλαγιάσει (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εμφάνιση του ή κάποια αποκάλυψη) κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Η ιστορία του λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην μεταφερθεί στο σινεμά, με την Sony ήδη να έχει κάτι στα σκαριά.

Στην παραγωγή της ταινίας αναμένεται να δούμε τους Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, που (ναι σωστά θυμάστε) είναι οι παραγωγοί των ταινιών James Bond, ενώ η ιστορία θα βασιστεί στο βιβλίο “No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA and the U. S. Surveillance State” του δημοσιογράφου Glenn Greenwald.

Το βιβλίο αφηγείται τη συνάντηση του Greenwald με τον Snowden, έναν πρώην υπάλληλο της NSA, ο οποίος είχε στα χέρια του σημαντικά στοιχεία για παράνομες παρακολουθήσεις της υπηρεσίας του, καθώς και των όσων ακολούθησαν των αποκαλύψεων. Ο δημοσιογράφος κέρδισε Pullitzer για αυτή τη δουλειά και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη δουλειά της Sony, που τον έπεισε να δώσει τα δικαιώματα για την ταινία.

Ο Doug Belgrad, από την πλευρά της εταιρείας, στάθηκε στο πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι αποκαλύψεις και στα ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με τη λεπτή γραμμή, που χωρίζει την εθνική ασφάλεια και τις προσωπικές ελευθερίες.

Θυμηθείτε την εμφάνιση του Snowden στο TED πριν από λίγους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα για: ,