Δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους, την προσοχή σας! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους, την προσοχή σας!

Ειδήσεις | 3-5-2014 |

Έχετε φτιάξει μια ταινία μικρού μήκους και θέλετε να τη δείξετε στον κόσμο; Αυτή είναι η ευκαιρία σας! Το YouTube και η D&AD (British Design & Art Direction) έχουν θεσπίσει ένα ολοκαίνουργιο βραβείο, με στόχο την ανακάλυψη και ανάδειξη της νέας γενιάς των ταλαντούχων σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο.

Το The Next Director Award είναι ανοικτό σε όλα τα επίδοξα σκηνοθετικά ταλέντα κάθε ηλικίας, με την προϋπόθεση ότι έχουν λιγότερο από δύο χρόνια σκηνοθετικής εμπειρίας στη βιομηχανία του κινηματογράφου ή της διαφήμισης και έχουν ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση.

Νέοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν οποιασδήποτε μορφής φιλμ, διάρκειας μικρότερης των πέντε λεπτών, τα οποία μπορούν να είναι ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο ή διαφημίσεις. Οι νικητές θα λάβουν καθοδήγηση από το YouTube και το D&AD, η οποία κυμαίνεται από συνεδρίες ένας προς έναν με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες και παραγωγούς, έως πλήρη εκπροσώπηση από πρακτορείο. Επιπλέον, οι νικητές θα λάβουν ένα πρόσφατα σχεδιασμένο μολύβι της D&AD, καθώς και χρηματοδότηση από τη MOFILM.

Όπως δήλωσε και η Alison Lomax, επικεφαλής του Creative Agency Partnerships της Google (και άρα του YouTube), “το YouTube είναι μία πλατφόρμα, όπου δημιουργοί οποιουδήποτε μεγέθους βρίσκουν κοινό, και το κοινό μπορεί να βρει το περιεχόμενο που του αρέσει˙ από μουσική, μέχρι αθλητισμό και κινηματογράφο. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την D&AD, ώστε να ανακαλύψουμε τη νέα γενιά σκηνοθετών και να παρέχουμε μία παγκόσμια σκηνή, όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους τα νέα σκηνοθετικά ταλέντα.”

Η προθεσμία λήγει στις 25 Ιουνίου. Μπορείτε να υποβάλετε την ταινία σας εδώ.