Ο Alfonso Cuaron, ετοιμάζει prequel της "Λάμψης" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Alfonso Cuaron, ετοιμάζει prequel της “Λάμψης”

Ειδήσεις | 26-5-2014 |

Από ότι φαίνεται η Warner Bros. δεν σκοπεύει να αφήσει τον Alfonso Cuaron τόσο εύκολα. Έτσι μετά το οσκαρικό Gravity, και την υπογραφή του σκηνοθέτη για το επερχόμενο spin-off του Harry Potter, “Fantastic Beasts and Where to find them”, o Cuaron, φαίνεται να έχει δεχτεί και άλλη μία πρόταση. Να σκηνοθετήσει το prequel της κλασικής “Λάμψης”.

Το όλο εγχείρημα ονομάζεται μέχρι στιγμής “The Overlook Hotel”, με τον σεναριογράφο Glen Mazzara του “The Walking Dead”, να είναι σε συνεννοήσεις για τη συγγραφή του σεναρίου. Η ελληνικής καταγωγής Laeta Kalogridis (“Shutter Island”), ο Bradley Fischer (“Black Swan”), και ο James Vanderbilt (“Zodiac”) έχουν βάλει την υπογραφή τους για την παραγωγή.

Όχι ότι χρειάζεται, αλλά να σας υπενθυμίσουμε ότι η πρωτότυπη ταινία του 1980, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Stephen King, είχε πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson, σαν Jack Torrance. Έναν πατέρα, ο οποίος μαζί με την γυναίκα και τον γιο του, πηγαίνει για να συντηρήσει ένα ξενοδοχείο, το “Overlook”, το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες αποκόπτεται από τον πολιτισμό λόγω καιρού. Λόγω “υπάρξεων”, ο Jack, σταδιακά φαίνεται να αποσύρεται από την πραγματικότητα, πράγμα που εκδηλώνεται με βία. Η σκηνοθεσία άνηκε στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Όταν ο ίδιος ο King, ερωτήθηκε για το εγχείρημα, η απάντησή του ήταν αναμενόμενη: “Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν έχουν τα δικαιώματα του “Πριν το Έργο”, ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για τον πρόλογο του βιβλίου, καθώς ο επίλογος τιτλοφορείται, “Μετά το Έργο”. Τα δύο κομμάτια λειτουργούσαν σαν βιβλιοστάτες, και περιείχαν αρκετά τρομακτικά πράγματα που δεν θα έφτιαχναν μία κακή ταινία. Είμαι περίεργος του τι θα γίνει; Όχι δεν είμαι. Η πραγματική απορία είναι σχετικά με τα δικαιώματα που ακόμα έχει η Warner. Η “Λάμψη” είναι τόσο παλιό βιβλίο που τα δικαιώματά του πλέον, ανήκουν σε εμένα, σε αντίθεση με τα κινηματογραφικά δικαιώματα που λήγουν. Θα δούμε. Δεν ισχυρίζομαι ότι θα σταματήσω το Project, επειδή είμαι καλό παιδί. Όταν ήμουν πιτσιρίκι έλεγε η μάνα μου, “Στήβεν αν ήσουν κορίτσι, θα ήσουν πάντα έγκυος.” Έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να δημιουργούν. Και είμαι πάντα περίεργος με το τι θα γίνει. Αλλά ξέρετε κάτι; Θα ήμουν εξίσου χαρούμενος αν αυτό δεν γινόταν”.

Και τώρα εμείς που τους αγαπάμε και τους δύο εξίσου, ευχόμαστε όχι μόνο να γίνει, αλλά και να έχει την υπογραφή του Stephen. Άντε και να δούμε.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,