Νέες ταινίες, από τις Κάννες με αγάπη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νέες ταινίες, από τις Κάννες με αγάπη

Ειδήσεις | 7-5-2014 |

Το φεστιβάλ Καννών, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Μία γνωστή, και μία άγνωστη. Η γνωστή είναι η μία, όπου γίνονται τα διαγωνιστικά μέρη, λαμπεροί προσκεκλημένοι πηγαινοέρχονται απάνω σε χαλιά, σε κόκκινα χαλιά, δίνονται βραβεία, και οι ταινίες βγαίνουν επιτέλους στις αίθουσες.

Η άλλη κατηγορία είναι το “παζάρι”. Συγχωρέστε μας το αντιδημοσιογραφικό του όρου, αλλά bare with us. Λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ξεκινάει το επονομαζόμενο, “Cannes Marketplace”, στο οποίο παραγωγοί, διανομείς, επενδυτές και πολλοί πολλοί άλλοι, κάνουν συμφωνίες και κόβουν επιταγές για όλα εκείνα τα films που πιστεύουν ότι θα κατακτήσουν τις κινηματογραφικές αγορές.

Νέες ταινίες λοιπόν, και γενικά νέα μας έρχονται από Γαλλία, και είναι ευχάριστα.

Μόλις χτες σας μεταδώσαμε ότι το sequel του “Spring Breakers, πήρε πράσινο φως, με τίτλο “Spring Breakers: Second Coming“. Αλλά ευτυχώς δεν τελειώνουν τα νέα μόνο εκεί.

Κινηματογραφικά θα επιστρέψει και ένας άλλος παλιός καλός μας γνώριμος μετά από απουσία 5 ετών. Ο λόγος για τον (αγαπημένο μου) Gaspar Noe, ο οποίος μας είχε σοκάρει κάποτε με το “Μη Αναστρέψιμος”. Τώρα επιστρέφει με το λακωνικά τιτλοφορούμενο “Love“, ένα σεξουαλικό μελόδραμα για ένα αγόρι, ένα κορίτσι, και άλλο ένα κορίτσι. Μία ιστορία αγάπης η οποία γιορτάζει το σεξ, με χαρούμενους τρόπου. Ο σκηνοθέτης αισθάνεται πως οι περισσότερες ταινίες αγγίζουν το θέμα με παραδοσιακό κινηματογραφικά τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει πως “οι άντρες θεατές θα ερεθιστούν (καταλαβαίνεται ποια λέξη χρησιμοποίησε ακριβώς) και οι γυναίκες θα κλάψουν“. Κάτι έχει αυτό το παιδί. Αλλά θα το δούμε.

Δεύτερη μεγάλη επιστροφή θα είναι εκείνη του Paul Verhoeven, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει την διασκευή της Γαλλική νουβέλας “Oh!”, του Philippe Djian, σχετικά με μία επιχειρηματία, η οποία θέλει να εκδικηθεί τον βιαστή της. Θα είναι ερωτικό και διεστραμμένο; Προς τι η ερώτηση; Βεβαίως και θα είναι. Για τον Verhoeven μιλάμε.

Στην λίστα των καινούριων θα προστεθούν και άλλα. Μείνετε συντονισμένοι στο cinefreaks.gr, καθώς σε λίγες μέρες θα έχουμε και την αναμετάδοση απευθείας από Κάννες.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,