Ιρανοί απαιτούν το μαστίγωμα της Leila Hatami μετά το φιλί στις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ιρανοί απαιτούν το μαστίγωμα της Leila Hatami μετά το φιλί στις Κάννες

Ειδήσεις | 24-5-2014 |

Η Ιρανή ηθοποιός Leila Hatami, πρωταγωνίστρια του Separation και μέλος της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, είναι αντιμέτωπη με ποινή μαστιγώματος πίσω στο Ιράν, μετά από το φιλί που έδωσε στον πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών Giles Jacob. 

Το φιλί που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα δόθηκε κατά την έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών.

Leila-Hatami_2919850b

Η Ιρανική ερμηνεία του Ισλαμικού νόμου απαγορεύει την οποιαδήποτε επαφή μιας γυναίκας με άντρες εκτός της οικογένειάς της, έτσι οι θρησκευτικοί ηγέτες και άλλοι Ιρανοί κατηγορούν την Hatami, λέγοντας ότι έδωσε σε όλον τον κόσμο κακή εικόνα για τις Ιρανές γυναίκες. Προφανώς είναι δύσκολο στους φανατικούς Ισλαμιστές της χώρας να καταλάβουν πόσο κακή εικόνα δίνουν οι ίδιοι για την χώρα τους με τέτοιες ενέργειες απέναντι σε μία ηθοποιό και γυναίκα που διαφημίζει το Ιραν και τον κινηματογράφο του σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα μία ομάδα Ιρανών φοιτητών αιτήθηκε από το Ισλαμικό συμβούλιο να τιμωρηθεί με 50 χτυπήματα.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Jacob, δήλωσε μέσω Twitter, όταν το θέμα έγινε γνωστό, ότι το φιλί είναι συνηθισμένο στην Δύση, ενώ ο ίδιος αισθανόταν ότι εκείνη την στιγμή χαιρετούσε ολόκληρο το Ιρανικό σινεμά. Η ίδια η Hatami, έβγαλε και εκείνη δήλωση αργά την νύχτα λέγοντας: “Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που μπορεί να πλήγωσα. Ο κύριος Jacob είναι 83 χρονών και προφανώς ξέχασε τους νόμους του Ισλάμ λόγω της μεγάλης ηλικίας του.

Παράλληλα η Hatami, τόνισε τα ισχυρά της αισθήματα για το Ισλάμ και τον σεβασμό της για τους νόμους του.

Διαβάστε περισσότερα για: