Το τρίτο Hobbit διάλεξε το νέο του όνομα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το τρίτο Hobbit διάλεξε το νέο του όνομα

Ειδήσεις | 2-5-2014 |

Η τρίτη και τελευταία δόση του ¨Hobbit¨ του Peter Jackson απέκτησε νέο τίτλο. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Αρχικά η ταινία άκουγε στον τίτλο ¨The Hobbit: There and Back Again¨, αλλά πλέον η ταινία , που θα βγει στις 17 Δεκέμβρη και θα κλείσει των κύκλο , λέγεται ¨The Hobbit: The Battle of the Five Armies¨.

Η ιστορία του Hobbit αρχικά προοριζόταν να μας παρουσιαστεί σε δυο ταινίες με την πρώτη να έχει τον γνωστό τίτλο “The Hobbit: An Unexpected Journey” ενώ η δεύτερη θα είχε το όνομα “The Hobbit: There and Back Again”. Προφανώς η παραγωγή μοίρασε την ταινία σε τρία κομμάτια αντί για δύο, τιτλοφορώντας το δεύτερο “The Hobbit: The Desolation of Smaug” και κρατώντας το “The Hobbit: There and Back Again” ως εφεδρικό τίτλο για το τρίτο.

Δείτε την κριτική μας για το τρίτο Μέρος του Hobbit που κυκλοφόρησε στις αίθουσες

Το ταξίδι μας για να κάνουμε την τριλογία του Hobbit μοιάζει λίγο με το ταξίδι του Bilbo , με κρυφά μονοπάτια που αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για μας ενώ περνάμε. Το «There and Back Again» φαινόταν σωστό όνομα για το δεύτερο από τα δυο φιλμ της αφήγησης της αναζήτησης και της διεκδίκησης του Erebor , επειδή η άφιξη και η αναχώρηση του Bilbo  εκεί περιγραφόταν στην ίδια ταινία. Αλλά με τις τρεις ταινίες ξαφνικά το νιώσαμε άστοχο. Άλλωστε ο Bilbo έχει ήδη φτάσει εκεί στο «Desolation of Smaug» εξηγεί ο Jackson.

¨Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την πρεμιέρα της ταινίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχα μια ήρεμη συνομιλία με την παραγωγή και αποφασίσαμε να κρατήσουμε ανοιχτή σκέψη μέχρι να είναι έτοιμη μια κόπια της ταινίας για να εξεταστεί. Αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την προβολή της ταινίας όλοι συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ένας τίτλος που είναι απόλυτα κατάλληλος¨

Ο σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντας πως το «There and Back Again» δε θα πρέπει να απορρίπτεται πλήρως ,  γιατί όπως λέει ο Tolkien περικλείει όλη την περιπέτεια του Bilbo γι’ αυτό δε θα έπρεπε να μας εκπλήξει αν χρησιμοποιηθεί σ’ένα μελλοντικό box-set της τριλογίας.

Ο Jackson έκλεισε ενημερώνοντας μας ότι σε λίγο θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται λεπτομέρειες της τρίτης ταινίας ,αφού σχεδόν τελείωσε η επεξεργασία της. Επίσης για όσους δε χόρτασαν το «The Desolation of Smaug»  θα βγει μια κόπια με 25 λεπτά επιπλέον δράσης υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής από τον Howard Shore.Για τον Peter Jackson λοιπόν ¨θα είναι μια διασκεδαστική χρονιά¨. Εμείς πάλι περιμένουμε να δούμε!