Επιχείρηση "Σκούπα" για τις τηλεοπτικές σειρές - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Επιχείρηση “Σκούπα” για τις τηλεοπτικές σειρές

Ειδήσεις | 13-5-2014 |

Και ενώ η παρουσιάσεις των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, σχετικά με το πρόγραμμα της σεζόν 2014-2015, είναι προ των πυλών, το τσεκούρι υπάρχει στον αέρα, και κόβει σχεδόν ό,τι βρει μπροστά του. Και εξηγούμεθα:

~Ξεκινάμε από CBS, το οποίο κόβει 5 σειρές στην πρώτη τους κιόλας σεζόν.  “Hostages,” “Intelligence,” “Friends with Better Lives”, “Bad Teacher.” Το “The Crazy Ones,” με τους Robin Williams και Sarah Michelle Gellar, προσπάθησε να καλύψει το κενό του “Big Bang Theory” στη ζώνη της Πέμπτης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το “Hostages” ήταν μία πειραματική σειρά, η οποία έδωσε τη θέση της Δευτέρας, στο επιστημονικής φαντασίας “Intelligence” για να ακυρωθούν τελικά και τα δύο.

~Το Fox, ακολουθεί περίεργη γραμμή φέτος. Οι πρωτοεμφανιζόμενες σειρές “Rake,” “Dads,” “Enlisted,” “Surviving Jack” και “Almost Human” κόβονται, με την τελευταία να έχει ήδη κοπεί από τον Απρίλιο. Επίσης δεν θα επιστρέψει το “The X Factor” καθώς και το  “Raising Hope” θα κοπεί στην 4η σεζόν.

Το “Dads,” η πρώτη σειρά με την υπογραφή του Seth MacFarlane κατάφερε να “πιάσει” ακροαματικότητες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε τις λοιπές κωμωδίες του δικτύου,  “The Mindy Project,” “New Girl” και “Brooklyn Nine-Nine.” Τα “Enlisted” και “Surviving Jack,” παρόλη την υποστήριξη, δεν βρήκαν το κοινό που το δίκτυο ήλπιζε.

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας “Almost Human,” με τους Karl Urban και Michael Ealy, μπορεί να προσέλκυσε 5.6 εκατομμύρια θεατές, αλλά μόνο το 1,5 αφορούσε το κοινό ηλικίας 18-49, και πλησίασε το ποσοστό του “The Following”, αλλά με τα  “Gotham,” “Red Band Society” και “Empire” που ετοιμάζει το δίκτυο, φαίνεται πως τέρμα το πειράματα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα φέτος ήταν το “Rake,” το οποίο είχε το καλύτερο lead-in για φέτος, το “American Idol”. Δεν κατάφερε να κρατήσει τους θεατές, με αποτέλεσμα το δύο τελευταία επεισόδια να μην προβληθούν ποτέ.

~Περνάμε τώρα στο NBC το οποίο φρόντισε να μας σοκάρει με το κόψιμο του  “Community” μετά από 5 σεζόν. Αλλά από ότι φαίνεται η παραγωγός Sony, σκέφτεται να δώσει τη σειρά σε άλλο δίκτυο. Το δυστοπικό δράμα “Revolution” επίσης κόπηκε, όπως και το  “Dracula,” με πρωταγωνιστή των Jonathan Rhys Meyers. Και οι δύο σειρές κόβονται στην πρώτη κιόλας σεζόν.

Προς μεγάλη έκπληξη κόβονται επίσης τα “Believe”, του Alfonso Cuaron, “Crisis,” και “Growing Up Fisher”, τα οποία ξεκίνησαν στα μισά της προηγούμενης σεζόν.

Εδώ και πολύ καιρό το δίκτυο έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν τα  “Ironside,” “Welcome to the Family,” “The Michael J. Fox Show”  και “Sean Saves the World,”, όλες χωρίς να συμπληρώσουν όλα τους τα επεισόδια.

~Επόμενος σταθμός, το ABC.  “Trophy Wife,”  “Super Fun Night,” και “Mixology”, δεν θα δουν συνέχεια, όπως και το spin-off  “Once upon a Time in Wonderland”, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του “Once Upon A Time”, το οποίο συνεχίζεται κανονικά.

Μετά από τρεις σεζόν κόβεται επίσης και το “Suburgatory”, το οποίο αν και εμβόλιμο ανάμεσα σε “The Middle” και “Modern Family”, δεν κατάφερε να διατηρήσει το κοινό του, ενώ μετά από 2 σεζόν η κωμωδία “The Neighbors”, κόβεται επίσης.

~Τελευταίος σταθμός το The CW, στο οποίο το “The Carrie Diaries”, το spin-off του Sex and the City, με τις περιπέτειες της μικρής Carrie, επίσης συνάντησε το κόψιμο, παρέα με τα “The Tomorrow People” και “Star-Crossed”.

Υπάρχει πιθανότητα να κοπούν κι άλλες μέσα στις επόμενες ημέρες. Οπότε, μη χαρείτε από τώρα. Θα πρέπει να περιμένουμε.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,