Λογοκρισία vs. Sin City, σημειώσατε 1 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Λογοκρισία vs. Sin City, σημειώσατε 1

Ειδήσεις | 30-5-2014 |

Από ότι φαίνεται ο Οργανισμός Ταινιών στην Αμερική, έχει βαλθεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Έτσι νομίζει τουλάχιστον. Γιατί εν έτη 2014, με ταινίες και ειδήσεις να προβάλουν πια ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ο οργανισμός αποφάσισε να λογοκρίνει, όχι ταινία, όχι trailer, αλλά αφίσα. Ναι, καλά διαβάσατε. Αφίσα. Ο λόγος για το επερχόμενο “Sin City: A Dame to Kill For” , και συγκεκριμένα για το poster της ταινίας στο οποίο απεικονίζεται η, επιτρέψτε μου τον υπερθετικό θαυμασμό, θεάρα, Eva Green. Η αφίσα λοιπόν, όχι μόνο λογοκρίθηκε από τον οργανισμό, αλλά απαγορεύτηκε κιόλας, επειδή απεικονίζει γυμνό. Πρακτικά δεν υπάρχει γυμνό, αλλά οι καμπύλες και το στήθος της Green, διαγράφονται σαν σκιές μέσα από το see-through πανωφόρι της.

Η Green φαίνεται στο πόστερ, ενσαρκώνοντας τον χαρακτήρα της, την Ava Lord, με την ατάκα “I’ve been especially bad,” (Είμαι ιδιαιτέρως κακή). Η δικαιολογία για την απαγόρευση, “είναι εμφανή στήθος και θηλή μέσα από το ημιδιάφανο ρούχο”.

Η Dimension Films αρνήθηκε να σχολιάσει την απαγόρευση, αλλά δήλωσε πως θα προσαρμοστεί ανάλογα, πριν τις 22 Αυγούστου, όπου και η ταινία θα βγει στις αίθουσες. Παρά την απαγόρευση η αφίσα είναι διαθέσιμη προς δημόσια προβολή.

Το “Sin City: A Dame to Kill For” θα αποτελεί το sequel του 2005. Σε ότι αφορά την υπόθεση, ο χαρακτήρας του Josh Brolin, Dwight McCarthy, παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει η παλιά του ερωμένη, ζητώντας του βοήθεια για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της, πολυεκατομμυριούχο Damien Lord, και τον θηριώση σωματοφύλακά του Manute. Ωστόσο, τα κίνητρα της Ava, αποκαλύπτονται, τα οποία δεν είναι τελικώς αυτά που φαίνονται.

Τώρα όσο για την αφίσα, απολαύστε την εδώ……..

eva-green-sin-city-poster-rejected-for-nudity

Διαβάστε περισσότερα για: ,