Κάννες μέρα 4: Pedro Almodovar, Lea Seydoux και όλοι οι άλλοι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες μέρα 4: Pedro Almodovar, Lea Seydoux και όλοι οι άλλοι

Ειδήσεις | 18-5-2014 |

Καλησπέρα σας από τις Κάννες! Τέταρτη μέρα του Φεστιβάλ και πολλές και αρκετά καλές ταινίες για σήμερα. Δείτε σε βίντεο το recap της τέταρτης μέρας και διαβάστε όλα τα παραλειπόμενα.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με την πρεμιέρα του Saint Laurent, του δεύτερου biopic για τον μεγάλο σχεδιαστή μόδας, μετά το Yves Saint Laurent που εκανε πρεμιέρα λίγους μήνες πριν. Το συγκεκριμένο βέβαια δεν έχει την έκριση των ανθρώπων του σχεδιαστή μόδας, κάτι που μάλλον το κάνει και πιο ενδιαφέρον, με αρκετά καλές ερμηνείες και με ένα σενάριο που θέλει να εξερευνήσει αρκετά σημεία της προσωπικότητας και της ζωής του σχεδιαστή μόδας.

Η συνέχεια έγινε με την συνέντευξη τύπου του Saint Laurent, που ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς πολλά θέματα θήχτηκαν, ενώ παρευρέθηκαν και όλοι οι stars της ταινίας.

Τις προβολές μας συνέχισε το Τούρκικο ποίημα διάρκειας τρισίμισι ωρών Winter Sleep του Τούρκου ηθοποιού και σκηνοθέτη Nuri Bilge Ceylan. 

Το φιλμ είναι ένα δράμα, η δράση του οποίου εκτυλίσσεται σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας, στην Τουρκία. Η ιστορία έχει τρεις βασικούς πρωταγωνιστές: έναν κωμικό που έχει βγει στη σύνταξη, τη νεαρή σύζυγό του, και την προσφάτως χωρισμένη αδερφή του. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και μόνο η κούραση από την μεγάλη διάρκεια είναι μάλλον ικανή να του κόψει την πορεία από τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

Στο μεταξύ την παράσταση στις Κάννες έχει κλέψει το Wild Tales η κωμωδία από την Αργενινή σε παραγωγή Pedro Almodovar μεταξύ άλλων. Το Cinefreaks παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου της πρωτότυπης ταινίας και είδε από κοντά τον Pedro Almodovar που έπλεξε το εγκωμιο της ταινίας.

Η βραδιά μας έκλεισε με την προβολή του White God, από το ένα κάποιο βλέμα που δεν άφησε όμως καλές εντυπώσεις και το πολύ καλό Le meraviglie, της .

Περισσότερα από τις συνεντεύξεις τύπου σε λίγο.

Διαβάστε περισσότερα για: