Κάννες Μέρα 6: Η Ξενία του Πάνου Κούτρα και η παρέλαση των Star - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες Μέρα 6: Η Ξενία του Πάνου Κούτρα και η παρέλαση των Star

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 20-5-2014 |

Περάσαμε το μέσο του Φεστιβάλ πλέον και οι καλές ταινίες πολλές και ενδιαφέρουσες ενώ οι star άρχισαν πλέον να καταφθάνουν κατά δεκάδες. Κάποια μόνο ονόματα: Steve Carrell, Mark Rufallo, Channing Tatum, Julian Moore, Mia Walsikovska, John Cusack αλλά και τον δικό μας Πάνο Κούτρα μαζί με το cast του τρομερού Ξενία.

Ας με τις ταινίες που παρακολούθησε η Μάρω Κακοσίμου:

Το Dohee-ya είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της Νοτιοκορεάτισσας July Jung, η οποία μάλιστα υπογράφει και το σενάριο. Η ταινία παρουσιάστηκε στην κατηγορία ‘Ένα Κάποιο Βλέμμα’ (Un Certain Regard’) του 67ου Φεστιβάλ των Καννών και είναι υποψήφια για την Caméra D’Or.

Δείτε την κριτική για το Dohee-ya

Πάρα πολύ ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε το βράδυ της έκτης μέρας με τίτλο Caricaturistes: Fantassins de la Democratie, το οποίο αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Stéphanie Valloatto και παρουσιάστηκε εχθές, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, ως μέρος του Επίσημου Προγράμματος του Φεστιβάλ των Καννών.

car

Το μολύβι είναι το όπλο τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.12 γελοιογράφοι, 12 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εξηγούν γιατί η πένα τους έχει τόσο μεγάλη δύναμη. Γιατί οι κυβερνήσεις τους φοβούνται; Γιατί τους λογοκρίνουν και τους απειλούν; Δείτε ποιοι είναι οι καρτουνίστες του ντοκιμαντέρ καθώς και τις ιστορίες τους.

Δείτε και την κριτική μας για το White God. (πρώτος σκύλος στο κόκκινο χαλί)

Συνεχίζουμε με τις ταινίες που παρακολούθησε ο Γιάννης Πατλάκας:

Δείτε την κριτική μας για το Homesman.

Και εδώ η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου της ταινίας. Δείτε την με βίντεο. 

Δείτε την κριτική μας για το Le meraviglie

Η κριτική του άκρως επίκαιρου Beautiful Youth . με θέμα την ανεργία στην Νότια Ευρώπη.

Την έκτη μέρα έκαναν πρεμιέρα δύο ταινίες του διαγωνιστικού αλλά και η Ξενία του Πάνου Κούτρα:

Το Foxcatcher είναι βασισμένο στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Ολυμπιονίκη παλαιστή Mark Schultz, το Foxcatcher επικεντρώνεται στην περιβόητη δολοφονία του Dave Schultz, αδερφού του Mark και επίσης Ολυμπιονίκη, το 1996, από το σχιζοφρενή John duPont. Πρωταγωνιστεί ο (αγνώριστος) Steve Carell, στο ρόλο του DuPont, και οι Mark Ruffalo και Channing Tatum στους ρόλους των Dave και Mark Schultz αντίστοιχα.

chilling-first-trailer-for-foxcatcher-with-steve-carell-6

Ναι αυτός είναι ο Steve Carell στο Foxcatcher.

Η κριτική του Foxcatcherγια το οποίο οι πρώτες προβλέψεις για τα Oscar του 2015 ήδη άρχισαν…

Screenshot from 2014-05-19 23:31:08

Rufallo, Tatum και Miller στο press conference του Foxcatcher.

Δείτε και τον Carell να σχολιάζει τον ρόλο του σε σχέση με τους κωμικούς ρόλους που τον έχουμε δει συνήθως, από την συνέντευξη τύπου της ταινίας.

To Foxcatcher ακολούθησε το Maps to the stars μία ταινία του Cronenberg, για το Hollywood που αν και παρουσίαζε άσχημες καταστάσεις και είχε φτωχούς διαλόγους σε κάποια σημεία, άφησε θετικές εντυπώσεις.

Screenshot from 2014-05-19 23:31:56

Η Julian Moore άφησε θετικές εντυπώσεις στο Maps to the Stars

Το καλύτερο από όλα βέβαια το κράτησε η έκτη μέρα για το τέλος, καθώς το Ξενία του Πάνου Κούτρα κέρδισε το χεικρότημα του κοινού το οποίο ενθουσιάστηκε με την Ελληνική ταινία. Δείτε εδώ  την κριτική μας για το ΞενίαΔείτε τι έγραψε ο ξένος τύπος για την ταινία.

xenia

Δείτε όλες μας τις φωτογραφίες από την έκτη μέρα του Φεστιβάλ στο Gallery που ακολουθεί. 

Διαβάστε περισσότερα για: