Κάννες Μέρα 2 LIVE - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες Μέρα 2 LIVE

Ειδήσεις | 15-5-2014 |

Το Cinefreaks συνεχίζει την live ανταπόκριση από τις Κάννες με βίντεο και φωτογραφίες την στιγμή που συμβαίνουν. 

Οι πρώτες μας εντυπώσεις από τις δύο πρώτες ταινίες που είδαμε για σήμερα. Επιστρέψτε σε λίγο για τις κριτικές του Mr Turner του Official Selection και το ντοκιμαντέρ για τον εμφύλιο στην Συρία που μας σόκαρε.

Το Mr Turner, κατάφερε να διχάσει τους κριτικούς εδώ στις Κάννες, με τους περισσότερους στα έντυπα να γράφουν ότι μιλάμε για το πρώτο αριστούργημα στο φετινό πρόγραμμα των Καννών, και άλλους και του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου, να μην ενθουσιάζονται και να βρίσκους βαρετή σε αρκετά σημεία την νέα ταινία του Mike Leigh (Happy Go Lucky, Another Year, Vera Drake, Topsy-Turvy). Αυτή είναι η δεύτερη ταινία εποχής του μετά από το Topsy-Turvy, αυτή τη φορά με την μορφή βιογραφίας του εκκεντρικού Βρετανού ζωγράφου William Turner.

Η συνέχεια είχε Silvered Water, το ντοκιμαντέρ για τον εμφύλιο στην Συρία που σόκαρε το Φεστιβάλ, με τις σκηρές εικόνες online casino australia του και ήταν μεγάλο κινηματογραφικό μάθημα για το τι αξίζει να κινηματογραφηθεί.

Σήμερα είχαμε επίσης την συνέντευξη τύπου του Tumbuktu της ταινίας από την Μαυριτανία που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα. Δείτε τις φωτογραφίες μας με τους πρωταγωνιστές.

Screenshot from 2014-05-15 13:34:57

Screenshot from 2014-05-15 13:34:36

Screenshot from 2014-05-15 13:34:44

Από κει και πέρα είχαμε άλλες δύο ταινίες στο σημερινό πρόγραμμα. Μιλάμε για το Party Girl των Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger και Samuel Theis που ήταν και η ταινία έναρξης του Un Certain Regard, αφήνοντας μέτριες εντυπώσεις και το That Lovely Girl, παραγωγή Ισραήλ, σε σκηνοθεσία της Keren Yedaya, νικήτριας του βραβείου Camera d” Or, που άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις όντας μέχρι στιγμής μάλλον η καλύτερη ταινία που έχω δει στο Φεστιβάλ.

Διαβάστε περισσότερα για: