Συνέντευξη Homesman. Tommy Lee Jones: " Ποια γυναίκα δεν έχει φορτωθεί με πρότυπα για το πως να ζει; " - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Συνέντευξη Homesman. Tommy Lee Jones: ” Ποια γυναίκα δεν έχει φορτωθεί με πρότυπα για το πως να ζει; “

Συνεντεύξεις | 18-5-2014 |

Το Cinefreaks ήταν στην συνέντευξη τύπου μίας από τις καλύτερες ταινίες του Διαγωνιστικού των Καννών το Homesman του Tommy Lee Jones με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και με την Hilary Swank δίπλα του. Δείτε τι γράψαμε για την ταινία που κάνει πρεμιέρα αυτήν την ώρα και παρακολουθήστε το βίντεο από την απολαυστική συνέντευξη.

Για το γιατί επέλεξε την Swank για τον ρόλο (καταρχήν και λόγω καταγωγής προέρχεται από την Nebraska – χιουμορ), αλλά και γιατί ήταν από την αρχή κατάλληλη για το ρόλο:

Η Swank είπε επίσης πόσο δύσκολα ήταν τα γυρίσματα με τον αέρα και την σκόνη, στις πραγματικές συνθήκες που ζούσαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

Για την διάκριση των ρόλων του σκηνοθέτη και του ηθοποιού:

Για το American Dream και την έρευνα πάνω στην εποχή της ταινίας:

Για το τι είδος είναι η ταινία, με την απάντηση να λέει είναι μια ταινία για την Αμερικάνικη ιστορία.

Επίσης ένας δημοσιογράφος από το Bangladesh, είπε πόσο πιο όμορφη είναι από κοντά η Swank, ενώ εκείνη τόνισε ότι οι ρόλοι που παίζει είναι αληθινοί και γι’ αυτό την κάνουν να παίζει αληθινά όπως και στο Million Dollar Baby.

Ακολούθησε ένα σχόλιο για το ότι η συνέντευξη τύπου έγινε στα Αγγλικά, με την Swank να δοκιμάζει για πλάκα τα ελάχιστα Γαλλικά της.

Για το σύστημα του Hollywood και τους γυναικείους ρόλους:

Μία άλλη ερώτηση που τέθηκε είναι το γιατί η πρωταγωνίστρια είναι τόσο απεγνωσμένη  να παντρευτεί, με αποτέλεσμα ο Tommy Lee Jones να δηλώσει “Ποια γυναίκα δεν έχει φορτωθεί με πρότυπα για το πως να ζει;“, δίνοντας έτσι συνέχεια στο τεράστιο θέμα που έχουμε ανοίξει και εδώ στο Cinefreaks για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία αλλά και την κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Jones κέρδισε σε αυτό το σημείο και το χειροκρότημα του κοινού.

Για την έμπνευση από άλλες ταινίες ή βιβλία και για το πως ένα καλός καλλιτέχνης αντιγράφει άλλους:

Για τους Ινδιάνους Αμερικάνους και τον τρόπο που παρουσιάζονται στην ταινία:

Για την απεικόνιση των ρόλων των ψυχικά ασθενών γυναικών:

Για το κατά πόσο είναι όμορφο το να είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης ταυτόχρονα:

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στο να κάνει η Swank την ταινία:

Διαβάστε περισσότερα για: