Κάννες 2014: Το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή του "Για μια χούφτα δολάρια", σε παρουσίαση Quentin Tarantino - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2014: Το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή του “Για μια χούφτα δολάρια”, σε παρουσίαση Quentin Tarantino

Ειδήσεις | 14-5-2014 |

Το φεστιβάλ Καννών έχει βαλθεί να μας εκπλήξει. Χτες λοιπόν ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ, ότι στη λήξη του φέτος, θα παρουσιαστεί η κλασική ταινία του Sergio Leone, “Για μια χούφτα δολάρια”, με τον Clint Eastwood, ακριβώς μετά την απονομή του Χρυσού Φοίνικα,  προβολή που θα παρουσιαστεί από τον Quentin Tarantino.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η ειδική αυτή προβολή, καθώς και η παρουσία του Tarantino, συμπεριλαμβάνονται στους εορτασμούς των 50 χρόνων από την γέννηση του είδους των Spaghetti Western το 1964, χρονιά που ο Leone σκηνοθέτησε την κλασσική πλέον ταινία. 

Η ταινία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Μαΐου, ακριβώς μετά την τελετή απονομής των βραβείων.

Ο Tarantino θα παρουσιάσει, σαν μεγάλος θαυμαστής του σκηνοθέτη. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ακόμα και η δική του τεχνική έχει επηρεαστεί, από το συγκεκριμένο είδος, και από τους Ιταλούς σκηνοθέτες που το έφτασαν σε αυτό το επίπεδο.

Η επεξεργασία της ταινίας, για την συγκεκριμένη προβολή έγινε σε συνεργασία των Cineteca di Bologna και Unidis Jolly Film (παραγωγός εταιρεία και εταιρεία διανομής του πρωτότυπου film), καθώς και με την βοήθεια των Hollywood Foreign Press Association (οργανισμού υπεύθυνου των Χρυσών Σφαιρών) και του Κινηματαγραφικού Οργανισμού του Martin Scorsese.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,