Κάννες 2014: Και ο Χρυσός Φοίνικας πάει στο Τουρκικό Winter Sleep του Nuri Bilge Ceylan

Βραβεία, Φεστιβάλ | 24-5-2014 |
Σε ένα Φεστιβάλ με εκπληκτικές ταινίες και πολύ ανεβασμένο επίπεδο, οι προβλέψεις είναι δύσκολες. Μείνετε λοιπόν μαζί μας καθώς σε λίγο θα ξέρουμε τους νικητές του Φεστιβάλ. LIVE από το Cinefreaks.
Δείτε όλη την κάλυψη του Cinefreaks από τις Κάννες με 35 κριτικές, συνεντεύξεις, βίντεο φωτογραφίες και ότι άλλο πρέπει να ξέρετε.
Kάποιες προβλέψεις της τελευταίας στιγμής:
Χρυσός Φοίνικας και Grand Prix: Για τα δύο μεγάλα βραβεία θα παλέψουν τα Leviathan, Mr Turner, Winter Sleep, Mommy, Two Days, One night και Jimmy’s Hall, με οτιδήποτε άλλο να θεωρείται μεγάλη έκπληξη. Πατήστε στα links για να δείτε αναλυτικά τις κριτικές μας για τις ταινίες.
Ο Abderrahmane Sissako για το Timbuktu και ο Xavier Dolan για το Mommy θεωρούνται από τα φαβορί για την σκηνοθεσία, ενώ το The Wonders έχει αρκετές πιθανότητες για βραβείο. Για κάποια βραβεία, όπως αυτό του σεναρίου μπορεί να παίξει κάνοντας την έκπληξη το Αλμοδοβαρικής παραγωγής Wild Tales.
Στους ηθοποιούς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όμως στις γυναίκες η Marion Cotillard είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για το Two Days, One night, των αδερφών Dardenne.
Το live τελείωσε μόλις. Δείτε τους νικητές:
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: Alice Rohrwacher για το The Wonders
Η Ιταλίδα σκηνοθέτης κλήθηκε να επιστρέψει από την Ιταλία όπου βρισκόταν για να παραλάβει το δεύτερο στην τάξη βραβείο του Φεστιβάλ.
Η Ιταλίδα σκηνοθέτης περιχαρής
Χρυσή Κάμερα: Party Girl των Claire Burger, Marie Amachoukeli-Barsacq, Samuel Theis
Οι περιχαρείς συντελεστές του Party Girl
Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Mr Turner, Timothy Spall
O Spall στο κόκκινο χαλί
Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Julian Moore για το Maps to the Stars
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου: για το Andrey Zvyagintsev, Oleg Negin για το Leviathan
Βραβείο της Επιτροπής: Εξ ημισείας σε Xavier Dolan για το Mommy και στον Jean-Luc Godard για το Αντίο στην Γλώσσα.
Ο Godard απών, ο Dolan κλαίει και ευχαριστεί την Jane Campion για το βραβείο. Το Mommy ίσως να άξιζε κάτι παραπάνω και όσο μεγάλος και αν είναι ο Godard μάλλον δική του τιμή είναι που μοιράζεται το βραβείο με τον ιδιοφυή 25 χρονο Dolan.
Βραβείο Σκηνοθεσίας: O Bennett Miller κερδίζει το βραβείο σκηνοθεσίας για το Foxcatcher.
Καλή η σκηνοθεσία του Αμερικανού άλλα νομίζω ότι δεν άξισε το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Miller κρατά την ομιλία του μικρή. Ετοιμάζεται για τα βραβεία που θα έρθουν για την ταινία του από τον Δεκέμβρη και μετά. Θυμηθείτε το το Foxcatcher θα σαρώσει τα Oscar…
Ο Miller επί σκηνής με το βραβείο σκηνοθεσίας ανα χείρας
Xρυσός Φοίνικας Μικρού μήκους: «Leidi» του Σιμόν Μεσά Σότο
Oι νικητές του μικρού μήκους Χρυσού Φοίνικα στην σκηνή