Ο Baz Luhrmann θα σκηνοθετήσει την βιογραφία του Elvis Presley - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Baz Luhrmann θα σκηνοθετήσει την βιογραφία του Elvis Presley

Ειδήσεις | 6-5-2014 |

Ή αλλιώς ευχάριστα κινηματογραφικά νέα. Μετά τα “Moulin Rouge” και “Great Gatsby”, ο πάντα χαρισματικός Baz Luhrmann, φημολογείται ότι θα κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, προκειμένου να δούμε στην μεγάλη οθόνη την βιογραφία του θρύλου της ροκ, Elvis Presley, για λογαριασμό της Warner.

Το σενάριο θα είναι δια χειρός Kelly Marcel (“Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι”, “Η Μαγική Ομπρέλα”). Η Warner Bros. έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τα περισσότερα τραγούδια του καλλιτέχνη, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα δούμε και θα ακούσουμε τα μεγαλύτερα hits.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση θα αναλάβει η μόνιμη συνεργάτιδα του Luhrmann  και γυναίκαι του, Catherine Martin, νικήτρια 2 όσκαρ, και για το Moulin Rouge, αλλά και για το Great Gatsby. Όλα τα παραπάνω βέβαια αν συμφωνήσει τελικά ο σκηνοθέτης με το στούντιο.

Ο αγώνας όμως θα παιχτεί σε άλλο τερέν. Παράλληλα φημολογείται ότι η 20th Century Fox, με παραγωγό τον Mick Jagger, ετοιμάζει μία δική της εκδοχή της βιογραφίας, σε σκηνοθεσία Kevin MacDonald (“Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας”) με τίτλο “Τελευταίο Τρένο για το Μέμφις”, και βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Guralnick, το οποίο εξιστορεί την πορεία του Elvis, από το λύκειο μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,