"Οι Αισθηματίες" του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Οι Αισθηματίες” του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 21-5-2014 |

Το πολυσυζητημένο νεο-νουάρ φιλμ του Νίκου Τριανταφυλλίδη «Οι Αισθηματίες» – το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε πέρσι τον Σεπτέμβριο ως work in progress στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας – θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και συγκεκριμένα στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα.

«Οι “Αισθηματίες” είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στον σύγχρονο καιρό μας» Νίκος Τριανταφυλλίδης

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ρώσικο περίπτερο του Φεστιβάλ των Καννών, το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας ανακοίνωσε το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα όπου συγκαταλέγεται και η νέα δημιουργία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Οι Αισθηματίες».

Στην ταινία «Οι Αισθηματίες», ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι «o Δάσκαλος» (Τάκης Μόσχος), ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Μόνο που στην πραγματικότητα, είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος, ο οποίος διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.

Τις βρωμοδουλειές του αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας δύο νεαροί, o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης). Όμως έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι όμως, ως «Αισθηματίες» είναι καταδικασμένοι και αργά ή γρήγορα θα να βγουν από τη μέση…

Έπειτα από ένα μακρύ διάστημα αποχής από το σινεμά, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης επιστρέφει δυναμικά και σκηνοθετεί τον επίσης επανακάμψαντα στα κινηματογραφικά πράγματα και αγαπημένο ηθοποιό, Τάκη Μόσχο, πλαισιωμένο από ένα νεανικό και αξιόλογο καστ.

Το 36ο Φεστιβάλ Μόσχας, θα πραγματοποιηθεί από 19 εώς 28 Ιουνίου, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον γνωστό Ρώσο σκηνοθέτη Gleb Panfilov (Mother – 1990).

Η ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα πρόσφατα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ήταν και υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Να σημειώσουμε ότι για το ελληνικό κοινό, η έξοδος της ταινίας στις Κινηματογραφικές Αίθουσες προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2014.

Διαβάστε περισσότερα για: ,