Το Party Girl ταινία έναρξης του ΄Ενα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Party Girl ταινία έναρξης του ΄Ενα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 12-4-2014 |

Η ταινία Party Girl, των Marie Amachoukeli, Claire Burger και Samuel Theis, επιλέχθηκε για να ανοίξει την Επίσημη Επιλογή του Ένα Κάποιο Βλέμμα (Un Certain Regard) του 67ου Φεστιβάλ των Καννών, θέση στην οποία παρουσιάστηκε πέρυσι το Bling Ring της Αμερικανίδας Sofia Coppola.

Σε παραγωγή της Elzévir Films και διανομή της Pyramide Films, το Party Girl είναι η ιστορία της Angélique, μιας 60άρας που δουλεύει σε νυχτερινό κέντρο, και αγαπά ακόμη τους άντρες και τα πάρτι. Όντας όμως το αρχαιότερο μέλος του προσωπικού, νιώθει ότι έχει έρθει το τέλος. Χωρίς να το σκεφτεί και πολύ, δέχεται να παντρευτεί έναν τακτικό πελάτη του μαγαζιού, τον Michel. Η ταινία είναι το πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας που έχει επιλέξει να ζει στο περιθώριο της συμβατικής κοινωνίας, και βουτά στο βάθος μιας Γαλλίας που συχνά υποεκπροσωπείται. Με υπέρτατο ρεαλισμό, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Angélique βρίσκεται η πραγματική Angélique.

Οι τρεις σκηνοθέτες γνωρίστηκαν στη Σχολή Εικόνας και Ήχου (La Fémis) στο Παρίσι, όπου σπούδαζαν σεναριογραφία και μοντάζ, και έτσι ξεκίνησαν τη συνεργασία τους. Παρήγαγαν ταινίες μικρού μήκους που συγκέντρωσαν βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ: Forbach (Δεύτερο Βραβείο Cinéfondation, στο Φεστιβάλ Καννών του 2008 και Grand Prix στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand του 2009), C’est gratuit pour les filles (Semaine de la Critique 2009 – Βραβείο César για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους, 2010), και Demolition Party (2013).

Το Party Girl θα προβληθεί στις 15 Μαΐου, ως ταινία έναρξης της κατηγορίας Ένα Κάποιο Βλέμμα (Un Certain Regard), της οποίας Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ανακοινώθηκε ο Pablo Trapero.

Ο Αργεντινός σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης, θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής για την Επίσημη Επιλογή του’ Un Certain Regard’, που θα αποτελείται από 20 ταινίες που θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου, μαζί με αυτές του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που θα υπηρετήσω ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το ‘Un Certain Regard’. Περήφανος να παίρνω μέρος με έναν διαφορετικό τρόπο στην περιπέτεια των Καννών. Η κατηγορία ‘Un Certain Regard’, όπου έχω παρουσιάσει τρεις από τις ταινίες μου, είναι πάντα μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Μας φέρνει μεγάλους δασκάλους, υποσχόμενα νέα ταλέντα, νέες χώρες και νέες μορφές σινεμά.”

Ο Pablo Trapero γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1971. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, Mundo Grúa απέσπασε το Critics’ Award στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1999. Η δεύτερη ταινία του El Bonaerense επιλέχθηκε το 2002 στο Φεστιβάλ των Καννών (Un Certain Regard). Τα Carancho (2010) και Elefante blanco (2012), παρουσιάστηκαν στο ‘Un Certain Regard’.

Κάθε μία από τις ταινίες του Pablo Trapero απεικονίζει μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα σε ύφος που θυμίζει ντοκυμαντέρ, και μέσα από μια πλοκή που μπορεί να παρομοιαστεί με θρίλερ, προσφέρει μια ασυμβίβαστη ματιά στα σύγχρονα πολιτικά ζητήματα.

Το 2002, ίδρυσε τη Matanza Cine, μια ανεξάρτητη εταιρεία που παράγει νέους κινηματογραφιστές της Αργεντινής, συμπεριλαμβανομένων των Lisandro Alonso (La Libertad), Enrique Bellande και Raúl Perrone.

Ο νικητής του βραβείου για το ‘Un Certain Regard’ θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 23 Μαΐου, παραμονή της τελετής λήξης του Φεστιβάλ, η οποία θα λάβει χώρα φέτος, κατ ‘εξαίρεση, το βράδυ του Σαββάτου.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,