Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ουκρανίας διενεργεί καμπάνια στήριξης των Ουκρανών σκηνοθετών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ουκρανίας διενεργεί καμπάνια στήριξης των Ουκρανών σκηνοθετών

Ειδήσεις | 29-4-2014 |

Το Odessa International Film Festival απευθύνεται φέτος στο κοινό για χρηματοδότηση, με εκστρατεία για την υποστήριξη του Εθνικού Διαγωνισμού και της διοργάνωσης του φεστιβάλ. Μέσω της πλατφόρμας Indiegogo ελπίζει να μαζέψει 25.000 δολάρια.

Η πολιτική αστάθεια και η οικονομική κρίση της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του πέμπτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ουκρανίας. Έτσι, λόγω έλλειψης κρατικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης, η ομάδα του φεστιβάλ κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το επίπεδο του προγράμματος και της διοργάνωσης. Πιστεύουν ότι η στήριξη του ουκρανικού κινηματογράφου είναι τώρα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, καθώς και η αφύπνιση της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας, αναφορικά, τόσο με τις αλλαγές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όσο και με την αναγκαιότητα διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ ζητά δημόσια υποστήριξη. Η εκστρατεία διαρκεί 50 μέρες, και το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρωθεί είναι 25.000 δολάρια. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τεχνικό εξοπλισμό, καταλύματα, χώρους και άλλα οργανωτικά έξοδα. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, εδώ.

Ήδη έχουν υπάρξει διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης από μεριάς της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας, ενώ επικεφαλής πάνω από 120 διεθνών φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου και της Βαρσοβίας, έχουν υπογράψει επιστολή έφεσης.

odessaiff

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Odessa International Film Festival ιδρύθηκε το 2010, με αποστολή να φέρει υψηλής ποιότητας ταινίες από όλο τον κόσμο στο ουκρανικό κοινό, καθώς και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ουκρανία και να αποκαταστήσει την κινηματογραφική παράδοση της χώρας.

Σήμερα, 4 χρόνια αργότερα, πρόκειται για ένα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προσανατολισμένο στο κοινό, πρότζεκτ, που έχει ξεπεράσει το επίπεδο του να είναι απλώς ένα event με εθνικό χαρακτήρα, και έχει γίνει πλέον το πρόσωπο ολόκληρης της χώρας, στα μάτια της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, εθνικό διαγωνιστικό τμήμα, open air προβολές, θερινό σχολείο κινηματογράφου, αφιερώματα, εκδηλώσεις και ειδικές προβολές.

Διαβάστε περισσότερα για: ,