Η ταινία “Cut” τoυ Fatih Akin αποσύρεται από τις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η ταινία “Cut” τoυ Fatih Akin αποσύρεται από τις Κάννες

Ειδήσεις | 16-4-2014 |

Ο Φατίχ Ακίν, ο μεγάλος Τούρκος σκηνοθέτης, από τους σπουδαιότερους των τελευταίων χρόνων, απέσυρε την καινούρια του ταινία, 4 μέρες πριν τη δημοσιοποίηση του  επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ των Καννών.

Ο ίδιος ανέφερε πως αποσύρει την ταινία του από το 67ο Φεστιβάλ Καννών , για «προσωπικούς λόγους», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Η ταινία αυτή αποτελεί το τρίτο μέρος την τριλογίας του,  Love, Death and the Devil ,πρώτο μέρος της οποίας αποτελεί η καταπληκτική ταινία του “Head on” ή όπως έγινε πιο γνωστή “Gegen Die Wand”(που είχε κερδίσει και Χρυσή Άρκτο στην Berlinale, το 2004). Δεύτερο μέρος της τριλογίας αποτελεί η επίσης πολύ καλή ταινία του, βραβευμένη στις Κάννες ως η ταινία με το καλύτερο σενάριο, το «Στην άκρη του ουρανού» (The Edge of heaven, 2007).

Η ταινία « Head on» (Μαζί ποτέ) διαπραγματευόταν τον έρωτα και την αγάπη, το «Στην άκρη του ουρανού» τον θάνατο, ενώ το «Cut», εστιάζει στην ροπή της ανθρωπότητας στο κακό. Ο πρωταγωνιστής, ο γάλλος ηθοποιός Tahar Rahim, κέρδισε τη διεθνή επευφημία για την ερμηνεία του στο  βραβευμένο δράμα « A Prophet”, στο οποίο υποδυόταν έναν Αλγερινό εγκληματία, ο οποίος ανεβαίνει στην ιεραρχία των τροφίμων της φυλακής και δικτυώνεται σιγά σιγά.

Ο Ακίν γοητεύτηκε ιδιαίτερα από τον τρόπο με τον οποίο υποδυόταν ο Tahar τον τρόφιμο και τον επέλεξε σαν έναν βουβό, σιωπηλό χαρακτήρα, όπως αυτοί που υπάρχουν σε κάποια γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του αυτή.

Το «Cut» είναι συμπαραγωγή των εταιριών που έχουν έδρα το Αμβούργο, των  Corazón International, Bombero International και Pandora Film και συνεργάζονται με την Γαλλική εταιρία Pyramide Productions. Ο Γερμανός διανομέας της Pandora Film έχει προγραμματίσει την εμφάνιση της ταινίας στους κινηματογράφους, στις 16 Οκτωβρίου του 2014. Λόγω της απόσυρσης της ταινίας, όμως, από το φεστιβάλ των Καννών, η πρεμιέρα θα γίνει σε κάποιο διεθνές φεστιβάλ, του Τορόντο ή της Βενετίας, το φθινόπωρο.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο Φατίχ Ακίν, έχει βραβευτεί με το ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την ταινία του Soul Kitchen το 2009 και το 2010 με το ειδικό βραβείο  Luigi De Laurentiis.

Διαβάστε περισσότερα για: