Προβολή του City of Errors από την Docutrance - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Προβολή του City of Errors από την Docutrance

Προβολές | 12-4-2014 |

Την Τρίτη 15 Απριλίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance διοργανώνει το επόμενο εργαστήριό της με την παρουσίαση του work-in-progress έργου “City of Errors“.

To City of Errors είναι ένα cross-media project που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά μέσα για να προκαλέσει την εμπλοκή των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Μέσα από μια σειρά από online βίντεο και ντοκιμαντέρ η πλατφόρμα του City of Errors παρέχει αρχικά στους χρήστες της έμπνευση και κίνητρα για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια τους προμηθεύει με δημιουργικά εργαλεία για να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι στη πλατφόρμα. Το City of Errors αναπτύσσεται και λειτουργεί πιλοτικά στην Αθήνα εδώ και 2 χρόνια και μπορείτε να το εξερευνήσετε στο http://cityoferrors.com/.


Στο εργαστήριο, η Μυρτώ Παπαδογεώργου, δημιουργός του City of Errors, θα παρουσιάσει το έργο της ομάδας και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για το πώς θα μπορούσε να μετουσιωθεί το υπάρχον cross-media, μη-γραμμικό και συμμετοχικό project σε ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στον πολυχώρο Frown, Αγίας Ελεούσης 14, και θα έχει ελεύθερη είσοδο.


Στο εργαστήριο Docutrance εναλλασσόμενοι δημιουργοί παρουσιάζουν και συζητούν με τους συμμετέχοντες τη work-in-progress δουλειά τους. Τα έργα που παρουσιάζονται ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του ντοκιμαντέρ (από κινηματογραφικά και διαδραστικά ντοκιμαντέρ, μέχρι εθνογραφικές ταινίες και θεατρικά ντοκιμαντέρ) και μπορεί να βρίσκονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει μια ανοιχτή υποστηρικτική δομή η οποία θα προάγει την εξωστρέφεια, τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της υλοποίησης ντοκιμαντέρ νέων δημιουργών.

Φωτογραφία Εργαστήριο Docutrance - City of Errors 3

Στόχος είναι τα οφέλη του εργαστηρίου να είναι αμφίδρομα: αφενός, ο κάθε δημιουργός να μπορεί να μοιράζεται τους προβληματισμούς του και να λαμβάνει σχόλια και προτάσεις από τους συμμετέχοντες πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που τον απασχολούν και, αφετέρου, οι συμμετέχοντες να ανακαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του κάθε έργου και να έρχονται κοντά στη δημιουργική προσέγγιση και διαδικασία του κάθε δημιουργού.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πρόγραμμα των προβολών και εργαστηρίων της ομάδας, νέα και ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ. Για περισσότερες πληροφορίες, η ιστοσελίδα της ομάδας βρίσκεται στο http://docutrance.tumblr.com.

Διαβάστε περισσότερα για: