Όμορφα Soundtrack 3: Amelie - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtrack 3: Amelie

Soundtracks | 4-4-2014 |

Ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχουν γίνει ποτέ από την ιδιοφυΐα που λέγεται Yann Tiersen σε μία εκπληκτική ταινία όπως η Amelie. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την στήλη Όμορφα Soundtracks του Cinefreaks.

Σίγουρα δεν θα υπήρχε και πιο κατάλληλη στιγμή να γράψουμε ένα άρθρο αφιέρωμα στην μουσική της Amelie καθώς η ταινία έχει ήδη βγει και πάλι στις αίθουσες ψηφιακά επεξεργασμένη στον ήχο και την εικόνα της και με τους Έλληνες σινεφίλ να τρέχουνε να την δούνε στα θερινά σινεμά που προβάλετε. Σκεφτείτε το, θερινό σινεμά και Amelie… τι καλύτερο για μια καλοκαιρινή βραδιά.

Πάμε λοιπόν ξεκινώντας από το ονειρικό Valse της Amelie, την ναυαρχίδα του soundtrack:

Πριν συνεχίσουμε μουσικά, ας θυμηθούμε λίγο πρώτα την υπόθεση της ταινίας:

Η Αμελί (Οντρέι Τοτού) είναι ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους εκκεντρικούς γονείς της, απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της πεποίθησης των γονιών της ότι πάσχει από μια σπάνια αρρώστια. Η μόνη διέξοδος της είναι ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με την φαντασία της και ζει μέσα του. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, θα οδηγήσει τον πατέρα της σε βαθιά κατάθλιψη και την ίδια στον πραγματικό κόσμο, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το μόνο όπλο που έχει, δηλαδή τη φαντασία της.

Περικυκλωμένη στην καθημερινότητα της από εξίσου εκκεντρικούς με τους γονείς της ανθρώπους, η Αμελί προσπαθεί σταδιακά να βρει τη θέση της ανάμεσα τους. Μέχρι που μια συγκλονιστική είδηση, στις 31 Αυγούστου του 1997, θα ενεργοποιήσει μία σειρά απρόβλεπτων γεγονότων. Η μικρή Αμελί θα συνειδητοποιήσει με αυτό τον τρόπο ότι έχει τη δύναμη να αλλάζει τη ζωή της αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω της.

Δείτε όλη την κριτική της ταινίας από τον Γιώργο Ρούσσο.

Συνεχίζουμε με το τρομερό J’y suis jamais allé

Θυμηθείτε το τρομερό και φοβερό La Banquet, εδώ σε μία live εκτέλεση από τον Jann Tiersen

Πραγματικά δεν νομίζω κάποιος να ακούσει τα κομμάτια και να μη θέλει να ξαναδεί την ταινία… Θυμηθείτε και το La Noyee.

Εδώ και το πιο μελαγχολικό Le Moulin:

Η Amelie είναι από μόνη της μια εξαιρετική ταινία. Όμως είναι σίγουρο ότι χωρίς το soundtrack που έγραψε γι’ αυτήν ο Tiersen δεν θα μιλούσαμε τόσα χρόνια μετά γι’ αυτήν. Οι μουσικές του Tiersen μας κάνουν να ταξιδεύουμε ακόμα και τώρα στο άκουσμά τους, στον μαγικό κόσμο της Amelie. Αν αυτό δεν είναι επιτυχημένο soundtrack, τότε ποιο είναι.

Ακούστε όλο το soundtrack, διάρκειας μιας ώρας εδώ:

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,