Ο Lambert Wilson θα παρουσιάσει τις τελετές έναρξης και λήξης των Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Lambert Wilson θα παρουσιάσει τις τελετές έναρξης και λήξης των Καννών

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 7-4-2014 |

Ο Γάλλος ηθοποιός θα είναι ο οικοδεσπότης των δύο τελετών του 67ου Φεστιβάλ των Καννών, της τελετής έναρξης δηλαδή στις 14 Μαΐου και λήξης στις 24.

Στις 14 Μαΐου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, θα παρουσιάσει στη σκηνή του Palais des Festivals την κριτική επιτροπή και την πρόεδρό της Jane Campion, και στις 24 θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των βραβείων.

Η ταινία έναρξης του φετινού φεστιβάλ θα είναι το Grace of Monaco του Γάλλου Olivier Dahan (La vie en Rose), με πρωταγωνίστρια τη Nicole Kidman, μέλος της περσινής επιτροπής.

Ο Lambert Wilson, γνωστός εκτός Γαλλίας από τις συμμετοχές του στο The Matrix Reloaded (2003) και το The Matrix Revolutions (2003) έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Γάλλους δημιουργούς, όπως τον André Téchiné, τον Benoît Jacquot, τον Bertrand Tavernier και τον προσφάτως χαμένο Alain Resnais. Την πρώτη του εμφάνιση στο φεστιβάλ την έκανε το 1985, όταν εμφανίστηκε με τη Juliette Binoche στην ταινία Rendez-vous του Téchiné. Από τότε επέστρεψε αρκετές φορές συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του. Το 2010 πρωταγωνίστησε στο Des hommes et des dieux του Γάλλου σκηνοθέτη Xavier Beauvois, που κέρδισε το βραβείο ‘Grand Prix’ και για το οποίο ο ίδιος ο Wilson κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στα γαλλικά Cesar. Το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής ‘Ένα Κάποιο Βλέμμα’ (Un Certain Regard).

Εκτός από τη βραδιά έναρξης, το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ μας είναι ακόμα άγνωστο, μέχρι τις 17 Απριλίου που θα ανακοινωθεί στο Παρίσι. Τα στοιχήματα όμως έχουν ήδη αρχίσει.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,