Ο James Bond στα δικαστήρια. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο James Bond στα δικαστήρια.

Ειδήσεις | 7-4-2014 |

Δυστυχώς δεν πρόκειται για την υπόθεση της επόμενης ταινίας. Ούτε για το γεγονός ότι ο 007 θα δικαστεί για τα εγκλήματά του. Αλλά για την δικαστική πλέον διαμάχη ανάμεσα στην MGM και τη Universal.

H Universal ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του “Section 6”, μιας κατασκοπευτικής ταινίας εποχής, η οποίο μας γυρνά στις απαρχές της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, και πως αυτή ιδρύθηκε την περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Η MGM κατέθεσε μήνυση με την αιτιολογία ότι σεναριακά το όλο εγχείρημα θυμίζει James Bond, σειρά που πνευματικά της ανήκει.

Το “Section 6”, θα έχει σκηνοθέτη των Joe Cornish, και πρωταγωνιστές τους Jack O’Connell και Hugh Jackman, και θα εστιάζει στον πρώτο διευθυντή της MI6, Sir George Mansfield, χαρακτήρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα της M, στη σειρά του Bond.

Η μήνυση γράφει: “Αναφερόμαστε στην κινηματογραφική παραγωγή, η οποία βρίσκεσαι εν εξελίξει, και περιλαμβάνει έναν ριψοκίνδυνο, κοστουμαρισμένο Βρετανό μυστικό πράκτορα, κάτω από της διαταγές της Βασίλισσας, με “άδεια να σκοτώσει”, και με τους αριθμούς 00 στο κώδικά του, σε μία αποστολή να σώσει την Αγγλία από τα σχέδια ενός μεγαλομανούς κακού. Πολλοί θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι υπόθεση μίας ταινίας Bond. ΔΕΝ είναι”.

Ο παραγωγός του James μαζί με την MGM, ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να διαλευκάνουν την υπόθεση χωρίς την δικαστική οδό, ζητώντας να δουν το σενάριο, πράγμα που η Universal αρνήθηκε.

Σε άλλα νέα, η νέα ταινία του franchise αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2015, με τους Daniel Graig, Ralph Fiennes, σαν διευθυντή μετά και την αποχώρηση του χαρακτήρα της M, Chiwetel Ejiofor στον ρόλο του κακού, και σε σκηνοθεσία ξανά του Sam Mendes.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,