Η Επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 28-4-2014 |

Λαμπερά ονόματα του χώρου του κινηματογράφου βρίσκουμε και φέτος στην επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών που θα δώσει τον Χρυσό Φοίνικα για φέτος. Πριν λίγους μήνες είχαμε μάθει ότι η Jane Campeon θα είναι η φετινή πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ.

Σήμερα μάθαμε ποιοι θα την συντροφεύσουν στις αποφάσεις:

Jane CAMPION – Πρόεδρος (Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος – Νέα Ζηλανδία): Πρόεδρος της Επιτροπής. H μόνη γυναίκα σκηνοθέτης που έχει κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα για το The Piano.

Carole BOUQUET (Ηθοποιός – Γαλλία)

Sofia COPPOLA (Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος  – ΗΠΑ) Η κόρη του μεγάλου Francis Ford Copolla έχει διαγωνιστεί δύο φορές στις Κάννες, ενώ έχει κερδίσει το 2010 με το Somewhere, τον Χρυσό Λέοντα στην Βενετία.

Leila HATAMI (Ηθοποιός – Ιράν) Το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό αν κάποιος σας πει Ιρανή ηθοποιός. Γνωστή στο ευρύ κοινό για το A Separation, που κέρδισε την Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο. 

JEON Do-yeon (Ηθοποιός – Νότια Κορέα): Βραβευμένη σαν καλύτερη ηθοποιός στις Κάννες το 2007 για την ταινία Secret Sunshine του Lee Chang-dong. Μεγάλη σταρ του κινηματογράφου και τηλεόρασης στην πατρίδα της.

Willem DAFOE (Ηθοποιός – ΗΠΑ) Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Dafoe

Gael GARCIA BERNAL (Ηθοποιός / Σκηνοθέτης – Μεξικό) Ο Bernal, έγινε γνωστός από το Amorres Perros του Iñárritu και το  Y Tu Mamá También του Alfonso Cuarón. Για να γίνει στην συνέχεια ο αγαπημένος Νοτιοαμερικάνος ηθοποίος  (The Motorcycle Diaries, Bad EducationThe Science of Sleep, Babel, The Limits of Control). Από το 2005 είναι συνιδιοκτήτης μια εταιρίας παραγωγής μαζί με τον Diego Luna και το 2010 σκηνοθέτησε το Deficit, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του που επιλέχτηκε στην εβδομάδα των Κριτικών στις Κάννες.

JIA Zhangke (Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος – Κίνα) Κέρδισε για το Still Life, τον Χρυσό Λέοντα στην Βενετία, ενώ έχει επιλεχτεί δύο φορές στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών, κερδίζοντας πέρυσι το βραβείο σεναρίου.

Nicolas Winding REFN (Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος  – Δανία) Σκηνοθέτης του Drive, που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες το 2011, και του Only God Forgives που ήταν πέρυσι στο διαγωνιστικό.

Το Φεστιβάλ θέλει να τονίσει το πόσο διεθνής είναι η επιτροπή, ενώ αξιοσημείωτος είναι και ο αριθμός των γυναικών, που για φέτος είναι πλειοψηφία.

Διαβάστε περισσότερα για: