Η Catherine Deneuve για την απόφαση του Gérard Depardieu να μετακομίσει εκτός Γαλλίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Catherine Deneuve για την απόφαση του Gérard Depardieu να μετακομίσει εκτός Γαλλίας

Ειδήσεις | 7-4-2014 |

Καταγγελτική η Γαλλίδα σταρ, δηλώνει πως η απόφαση του συναδέλφου της να φύγει από τη χώρα, ώστε να αποφύγει τη φορολογία, δεν είναι «παράδειγμα προς μίμηση».

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός στράφηκε εναντίον του συναδέλφου της Gérard Depardieu, κατακρίνοντας την απόφασή του να φύγει από τη Γαλλία και να εξασφαλίσει ρωσικό διαβατήριο και τιμητική βελγική υπηκοότητα.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή της στο Hong Kong, όπου η τελευταία της ταινία On My Way προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Hong Kong, η Deneuve, σε μια συνέντευξή της στο ‘Hollywood Reporter’, επέκρινε τον Depardieu, καθώς, όπως είπε, επέλεξε τη μετανάστευση για να αποφύγει την καταβολή φόρων στην πατρίδα του.

«Δε θέλει να ζήσει στη Γαλλία επειδή δε θέλει να πληρώσει τους φόρους που έχουμε τώρα,» είπε η ηθοποιός. «Πιστεύω ότι για το Gérard είναι τώρα πιο εύκολο να κρατήσει αυτά που έχει, όπως ορισμένοι πλούσιοι που θέλουν να κρατήσουν την περιουσία τους έξω από τη Γαλλία. Θεωρώ πως δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά δεν πιστεύω πως θα κρατήσει για πολύ. Δεν μπορείς να είσαι για πολύ μεγάλο διάστημα πολίτης στο πουθενά.»

Είπε επίσης ότι μπορεί η ιδέα να φαίνεται ελκυστική, η ίδια όμως τη βρίσκει ανέφικτη.

«Και μένα μου περνά αυτή ιδέα από το μυαλό, μια στο τόσο, όταν νιώθω να έχω κουραστεί. Θέλεις απλώς να φύγεις μακριά για μερικές μέρες και να τα αφήσεις όλα. Δεν μπορείς όμως απλώς να εξαφανιστείς. Είναι αδύνατο. Εκτός και αν ζεις μόνος σου, χωρίς οικογένεια, αλλά διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να τα αφήσεις όλα ξαφνικά.»

Όντας δύο από τους πιο επιτυχημένους και διάσημους Γάλλους ηθοποιούς, ο Gérard Depardieu και η Catherine Deneuve έχουν γυρίσει εννέα ταινίες μαζί, συμπεριλαμβανομένων των Le dernier métro (1980) του François Truffaut και το Potiche (2010) του François Ozon. Η τελευταία τους συνεργασία ήταν το 2012 στο Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté, την τέταρτη και όχι και τόσο επιτυχημένη ταινία της σειράς.

Στον Depardieu απονεμήθηκε η ρωσική υπηκοότητα τον Φεβρουάριο του 2013 και στη συνέχεια αποδέχθηκε την τιμητική υπηκοότητα στο Βέλγιο, τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Διαβάστε περισσότερα για: ,