Η έξοδος της Veronica Mars, ξεκίνησε με εμπόδια. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η έξοδος της Veronica Mars, ξεκίνησε με εμπόδια.

Ειδήσεις | 19-3-2014 |

Πριν από κάποιες μέρες διαβάσατε το αφιέρωμά μας για την Veronica Mars, και πως πρόκειται για το πιο επιτυχημένο crowd funding movie project όλων των εποχών που ξεκίνησε από το Kickstarter, και μάζεψε 5,7 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από υποστηρικτές. Διαβάσατε ακόμα και τις ελπίδες μας (ή καλύτερα τους ενδοιασμούς μας) για τις αλλαγές στον τρόπο διανομής ταινιών από εδώ και πέρα.

Κάποιοι από τους φόβους μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς η έξοδος της ταινίας πριν από 4 ημέρες, αμαυρώθηκε από τις αντιδράσεις των υποστηρικτών στο Kickstarter. Αρχικά οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι οποιοσδήποτε δώριζε από 35 δολάρια και πάνω, θα του προσέφεραν μία ψηφιακή κόπια της ταινίας δωρεάν, την ημέρα της επίσημης εξόδου της ταινίας σε αίθουσες και ψηφιακές πλατφόρμες. Αλλά μεγάλος αριθμός χρηστών βρήκε δυσκολίες στο να κατεβάσει την ταινία.

Δύο βασικά θέματα προέκυψαν. Το πρώτο αφορά τη διανομή της ταινίας αποκλειστικά από το Flixter. Πολλοί από τους δωρητές ήταν ήδη χρήστες σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Amazon και το iTunes, οι οποίες είχαν διαθέσιμη την ταινία για downloading, αλλά όχι για τους δωρητές. Το δεύτερο θέμα, ήταν η ποιότητα της ταινίας, η οποία ήταν σε κανονική ανάλυση, ενώ άλλοι χρήστες, που ενδέχεται να μην είχαν δώσει χρήματα στο Kickstarter, μπορούσαν να έχουν κόπια υψηλής ανάλυσης, σε πλατφόρμα εκτός Flixter.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας  Rob Thomas απάντησε άμεσα μέσω Kickstarter, για το ζήτημα:”Θέλω ειλικρινά η σημερινή ημέρα να είναι τέλεια για όλους σας. Είναι Μάρτιος του ’14. Σήμερα η ταινία βγαίνει παγκοσμίως, και θέλω να έχετε την δυνατότητα να την δείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Σχεδιάζαμε από την αρχή να έχουμε το Flixter, σαν αποκλειστικό ψηφιακό διανομέα. Αλλά ξέρω ότι πολλοί από εσάς χρησιμοποιείται iTunes, Amazon ή άλλο πάροχο, και θα προτιμούσατε την ψηφιακή σας κόπια, από την αγαπημένη σας υπηρεσία, και ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλες επιλογές. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν. Στο τέλος, το Flixter, ήταν η καλύτερη επιλογή, για την παγκόσμια ψηφιακή διανομή του βραβείου σας. Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι από εσάς, προτιμάτε άλλους παρόχους. Αν επικοινωνήσετε με το τμήμα μας Εξυπηρέτησης Πελατών, θα σας βοηθήσουν. Αν πληρώσατε για αντίγραφο της ταινίας πριν από έναν χρόνο, δεν θέλουμε να έχετε λιγότερες επιλογές και ελευθερία από αυτόν που αποφάσισε να το αγοράσει σήμερα. Και σίγουρα δεν επιθυμούμε να πληρώσετε 2 φορές, για να δείτε την ταινία στο αγαπημένο σας μέσον. Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως η Warner Bros. έχει δώσει αρκετή ελευθερία στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, προκειμένου να διορθωθεί το πράγμα, για αυτό αν έχετε πρόβλημα ενημερώστε τους. Θα κάνουν τα πάντα για να κάνουν το Flixter να λειτουργήσει υπερ σας, ή να βρείτε μία εναλλακτική λύση”.

Ο διανομέας της ταινίας, δηλαδή η Warner Bros., προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα σε όποιον αγόρασε ξανά την ταινία αλλού, αρκεί να ενημερωθούν. “Η πλειοψηφία των δωρητών της “Veronica Mars”, που προσπάθησαν να  εξαργυρώσουν τους κωδικούς τους είχαν μία επιτυχημένη εμπειρία. Συν του ότι όλοι δέχτηκαν ενημέρωση από τον σκηνοθέτη της ταινίας σχετικά με τα προβλήματα και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν”, δηλώνει η ίδια η εταιρεία.

Η “Veronica” άνοιξε σχετικά επιτυχημένα στο box office, πηγαίνοντας κατευθείαν στον αριθμό 10, εισπράττοντας 2 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Το κοινό πλήρωσε, και (δεν) έχει δίκιο να παραπονιέται. Τα studios πάντως, ας προσέχουν λίγο περισσότερο. Αν σου γυρίσει την πλάτη το κοινό, χάθηκες. Μένει μόνο να δούμε τι θα συμβεί περαιτέρω, τώρα που ο δρόμος είναι πια ανοιχτός.

Διαβάστε περισσότερα για: