Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας

Ειδήσεις | 5-3-2014 |

Δύο μήνες μετά την έναρξη της διανομής του στην Ευρώπη, και έχοντας ήδη μεταδοθεί σε εφτά χώρες, Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας του Γιώργου Αυγερόπουλου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης, εντασσόμενη στο Επίσημο Πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται στη συμπρωτεύουσα από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου. Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 18:00 στο Ολύμπιον και την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 22:30 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.

Πριν έρθει στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Η Ευρωπαϊκή φεστιβαλική πρεμιέρα του θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων One World που διοργανώνεται από τις 3 ως τις 12 Μαρτίου 2014 στη πρωτεύουσα της Τσεχίας. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται στα πλαίσια της ενότητας The Power of the Media με επαναληπτικές προβολές στις 7 και 8 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στη αίθουσα Lucerna αντίστοιχα, παρουσία του Γιώργου Αυγερόπουλου που θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας το οποίο ο ευρωπαϊκός τύπος υποδέχθηκε με σχόλια όπως μια εκπληκτική έκκληση για δικαιοσύνη και “η δημοκρατία στην Ελλάδα δέχθηκε μια μαχαιριά στα πλευρά”, εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας από την ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, είχε προβληθεί από τις δημόσιες τηλεοράσεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Φιλανδίας, της Ισπανίας και της Λετονίας, ενώ έπεται η μετάδοσή του από το DR (Δανία) στις 3 Μαρτίου, το RTS (Ελβετία) στις 17 Μαρτίου και το NRK (Νορβηγία) στις 14 Απριλίου.

Θα ακολουθήσουν μεταδόσεις από τηλεοπτικά δίκτυα σε Αυστραλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.