Το "Grand Budapest Hotel" δεν μπορεί να προβάλλεται όπως όπως... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Grand Budapest Hotel” δεν μπορεί να προβάλλεται όπως όπως…

Ειδήσεις | 15-3-2014 |

Και με επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία διανομής της ταινίας Fox Searchlight.

Οι περισσότερες ταινίες προβάλλονται σε συγκεκριμένες 2 διαστάσεις αναλογίας, συνηθέστερα 1,85:1. Αλλά το “The Grand Budapest Hotel”  όμως πρέπει να παρουσιαστεί σε 3 αναλογίες, για αυτό και η Fox στέλνει ενημερωτικό υλικό με συγκεκριμένες οδηγίες στους κινηματογράφους που ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην προβολή του film.

“Ο περίφημος κινηματογραφιστής, Wes Anderson”, αναφέρει η ανακοίνωση”, “έχει ξοδέψει τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να φέρει το “The Grand Budapest Hotel” στην μεγάλη οθόνη.Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτή η επική ταινία είναι μία  συναρπαστική εμπειρία και το κλειδί αυτής της εμπειρίας είναι η πρέπουσα  διαμόρφωση της οθόνης σας. Ακολουθούν οι προδιαγραφές μας για την κατάλληλη προβολή της ταινίας. Είμαστε ευγνώμονες για την προσοχή σας σε αυτές τις κρίσιμες λεπτομέρειες. Οι προσπάθειές σας θα κάνουν τη διαφορά”.

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το πως μπορούν οι κινηματογράφοι μπορούν να διαμορφώσουν την οθόνη τους, αλλά και τον ήχο προκειμένου να επιτύχουν το καταλληλότερο αποτέλεσμα.

Και προσπαθούμε να θυμηθούμε πότε έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αλλά δεν μπορούμε. Οι κινηματογραφιστές πια δεν μπορούν να περιμένουν την τεχνολογική εξέλιξη. Πάντως αν είχαμε κινηματογραφική αίθουσα, θα υποκύπταμε στις απαιτήσεις της ταινίας.

Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει και studio και Anderson.

Διαβάστε περισσότερα για: