Το "Frozen" απειλεί την ηθική. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Frozen” απειλεί την ηθική.

Ειδήσεις | 14-3-2014 |

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι παραγωγοί του Generations Radio, Kevin Swanson και Steve Vaughn. Δηλωμένοι ακροδεξιοί οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η επιτυχημένη οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων προμοτάρει την ομοφυλοφιλία και την κτηνοβασία. Βεβαίως (!)

Δεν τον αφήνουν όμως έτσι. Το αναλύουν περισσότερο. Δηλώνουν πως το “ταξίδι” της πριγκίπισσας στο να αποδεχτεί την διαφορετικότητά της, και στο ότι καταλήγει να ζει μόνη της στα βουνά και στα λαγκάδια χωρίς άντρα, αντικατοπτρίζει τους καταπιεσμένους gay. Δικαιολόγησαν έτσι την ομοφυλοφιλία. Για την κτηνοβασία η δικαιολογία είναι ακόμα καλύτερη. Η σχέση του Kristoff με τον τάρανδο Sven είναι αφύσικη και προάγει την κτηνοβασία.

Ο Swanson, φονταμενταλιστής Χριστιανός λειτουργός δηλώνει:” Πόσα παιδιά και πόσοι χριστιανοί πήραν τα παιδιά τους να δουν το “Ψυχρά και Ανάποδα“, ταινία που παράχθηκε από έναν οργανισμό ο οποίος ίσως να είναι ο περισσότερο υποστηρικτικός στους gay, σε όλη τη χώρα; Δεν είμαι κάποιος τρελαμένος συνωμοσιολόγος, αλλά ορισμένες φορές είναι να αναρωτιέσαι αν συμβαίνει κάτι πραγματικά σατανικό. Αν ήμουν ο Σατανάς, τι θα έκανα για να ξεγελάσω ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα και να κάνω κάτι πραγματικά κακό σε χριστιανόπουλα 5 και 6 και 7 χρονών σε όλη τη χώρα;”.

Ο συμπαρουσιαστής του, Vaughn, σιγοντάρει:”Θα άρχιζες να κάνεις αυτές τις μικρές χαριτωμένες ταινίες, προσθέτοντας πινελιές για να κάνεις τις αμαρτίες να φαίνονται δελεαστικές. Στην πραγματικότητα θα προωθούσες τις χειρότερες αμαρτίες και θα τις έδειχνες σαν δόγματα”.

Η θεωρία συνωμοσίας περί ομοφυλοφιλίας εκφράστηκε και από τον συγγραφέα της καθολικής εκκλησίας, Steven Greydanus. Εκείνος έχει και χειροπιαστές αποδείξεις. Ισχυρίζεται ότι στους τίτλους τέλους της ταινίας, ο Χιονάνθρωπος τέρας και ακόλουθος της Elsa, καθώς αυτός περιπλανιέται μόνος του στο εγκαταλελειμμένο παλάτι από πάγο, αυτός βρίσκει την ξεχασμένη της τιάρα, και τη φοράει χαμογελώντας επειδή ανακάλυψε την πραγματική εσωτερική του πριγκίπισσα”.

Η Disney πάντα ήταν στο στόχαστρο. Και η αλήθεια είναι ότι και εκείνη δεν έχει κάτσει ήσυχη. Χρόνια τώρα θεωρίες επί θεωριών επιβαρύνουν τη φήμη της εταιρείας σχετικά με τα πρότυπα που προάγει για τα παιδιά. Το “Frozen“, η τελευταία προσθήκη στην ταινιοθήκη της, και νικητήρια ταινία κινουμένων σχεδίων στα προηγούμενα βραβεία Oscar, είναι λίγο ριζοσπαστική. Η Elsa αποδέχεται την διαφορετικότητά της, αλλά επειδή η κοινωνία, ξέρει η ίδια ότι δεν θα μπορέσει εύκολα να την δεχτεί, κρατάει κρυφή την ιδιότητά της μέχρι τη στιγμή που εκείνη αποφασίζει να δεχτεί αυτό που είναι και να ζήσει μόνη της. Θυμηθείτε τι λέει το επίσης Oscarικό soundtrack:”…conceal, don’t feel, don’t let them know, but now they know. Let it go, let it go, can’t hold me back anymore”. Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι με τον όρο διαφορετικότητα, εννοείται και η διαφορετική σεξουαλικότητα.

Αλλά πόσο άσχημο είναι τελικά το να βλέπουν τα παιδιά ότι τελικά η “διαφορετικότητα” δεν πρέπει να περιθωριοποιείται;

Βλέπετε ότι το θέμα περί κτηνοβασίας ούτε που θα το σχολιάσουμε. Έχει και η υπερβολή τα όριά της.

Διαβάστε περισσότερα για: