Το biopic του Τζίμμυ Χέντριξ ετοιμάζεται. Ξανά. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το biopic του Τζίμμυ Χέντριξ ετοιμάζεται. Ξανά.

Ειδήσεις | 13-3-2014 |

Ακόμα ένα trend το οποίο συνεχίζει να κερδίζει φανατικούς θεατές είναι οι βιογραφίες. Ray Charles, Margaret Thacher, Edith Piaf, Abraham Linkoln και χιλιάδες ακόμα προσωπικότητες ξαναζωντάνεψαν στην ασημένια οθόνη, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι.

Ο λόγος γίνεται βέβαια, γιατί ετοιμάζεται ακόμα μία. Αυτή του Τζίμμυ Χέντριξ. Και ενώ ήδη έχει προβληθεί στο SXSW, η προσπάθεια απεικόνισης του Χέντριξ, από τον σκηνοθέτη John Ridley, με το Jimi: All Is By My Side, φαίνεται πως το Hendrix Estate, ίδρυμα υπεύθυνο διαχείρισης της κληρονομιάς του μουσικού, δεν έμεινε ευχαριστημένο για δύο λόγους. Αφενός γιατί δεν είχε δώσει την έγκρισή του για την δημιουργία της ταινίας, και αφετέρου γιατί δεν ανταποκρινόταν στα δεδομένα που είχαν στο μυαλό τους.

Ο διευθύνον σύμβουλος του Hendrix Estate, Thomas Tull σε παλαιότερη προσπάθεια δημιουργίας μίας βιογραφίας, είχε πλησιάσει τον Anthony Mackie για να πρωταγωνιστήσει και τον Paul Greengrass να σκηνοθετήσει μία ταινία φόρο τιμής του μουσικού που θα περιελάμβανε όλα του τα τραγούδια. Αλλά το ίδρυμα ανακάλεσε την πρόταση και το project μπήκε στο συρτάρι.

Η ταινία του Ridley επικεντρώνεται στο ότι ο Jimmy, ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να παίζει μουσική και να περνάει καλά, και δεν δίνει έμφαση στα κλασικά μοτίβα της ζωής ενός ροκ σταρ. Μην περιμένετε λοιπόν sex and drugs and rock ‘n’ roll. Η ζωή του θρύλου, πέρα από τα πρώτα στάδια της νεαρής του ηλικίας, όπως η ασχολία του με τον στρατό και η δημιουργία του μοναδικού του στυλ, δεν έχει άλλα πράγματα, τουλάχιστον που να γνωρίζουμε, για να δημιουργηθεί μία full length βιογραφική ταινία. Βέβαια, με τη σωστή πληροφόρηση από το ίδρυμα, τις κατάλληλες πληροφορίες, αλλά και μία ομάδα από τους κατάλληλους σεναριογράφους, μπορεί να γίνει ένα διαμάντι.

Σε κάθε περίπτωση και το ίδιο το ίδρυμα θέλει η οποιαδήποτε ταινία είναι να δημιουργηθεί, να εστιάζει στη μουσική του Hendrix, παρά στις προσωπικές του επιτυχίες ή αποτυχίες.

Για ακόμα μία φορά θα περιμένουμε.