Το "The Last of Us" γίνεται ταινία. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “The Last of Us” γίνεται ταινία.

Ειδήσεις | 8-3-2014 |

Και το Hollywood-ιανό frenzy με τις μεταφορές επιτυχημένων video games στην μεγάλη οθόνη συνεχίζεται. Η λίστα είναι ήδη μεγάλη και όλο και αυξάνεται.

Άλλες ήταν επιτυχημένες και άλλες όχι και τόσο. Resident Evil, Silent Hill, Mortal Combat, Tomb Raider, Doom, Max Payne, Need For Speed and the list goes on.

Τα νέα έρχονται τώρα από τη Naughty Dog, εταιρεία υπεύθυνη για τον Crash Bandicoot και την σειρά παιχνιδιών Uncharted, σειρές με τεράστια επιτυχία, και σεναριακή αλλά και εμπορική. Τώρα η Naughty Dog προχωράει στο επόμενο κινηματογραφικό της project το οποίο δεν είναι άλλο από το απολύτως επιτυχημένο “The Last Of Us”.

Η υπόθεση του “Last of us” τοποθετείται 20 χρόνια μετά την έξαρση μίας πανδημίας στις ΗΠΑ, και όχι μόνο. Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει σχεδόν εξαλειφθεί από τον πλανήτη. Η φύση παίρνει τα πάνω της, και οι ελάχιστοι επιζήσαντες επιβιώνουν έγκλειστοι στις “Απομονωμένες Ζώνες”.
Ο Joel, πρώην λαθρέμπορος, προσπαθεί να επιβιώσει. Συναντά όμως την Ellie, μία έφηβη με δύσκολο παρελθόν, αλλά δυσκολότερο παρόν. Οι δυο τους λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιβιώσουν, από τη φύση αλλά και από τα δημιουργήματα της ανθρώπινης φύσης, που συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω τους.

Αυτή την υπόθεση θα δούμε σε λίγο καιρό στους κινηματογράφους. Την παραγωγή υποστηρίζει η Ghost House Pictures, υπό των οδηγιών του γνωστού μας Sam Raimi, και τη διανομή της ταινίας παγκοσμίως ανέλαβε η Screen Gems. Το σενάριο (ευτυχώς) το έχει αναλάβει ο Neil Druckmann, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του παιχνιδιού. Στο project επίσης εμπλέκονται οι αντιπρόεδροι της Naughty Dog, Evan Wells και Christophe Balestra, ως δημιουργικοί αρχιτέκτονες (!) της ταινίας. Πράγμα το οποίο (μάλλον) εγγυάται την καλή μεταφορά του παιχνιδιού.

Το “Last of Us” πούλησε 3,4 εκατομμύρια κόπιες μέσα σε 3 εβδομάδες, και έμεινε για 6 εβδομάδες στο Νο1 των πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες 11 χώρες.

Οι κριτικές παγκοσμίως ήταν σχεδόν “επικές”, με το παιχνίδι να φιγουράρει στις καλύτερες βαθμολογίες των site βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Nick Gillett, κριτικός της Guardian, έγραψε:” Μία εμπειρία που σε ακολουθεί για καιρό. Η Δριμύτητα της ιστορίας θα σε “στοιχειώσει” για πολύ μετά τη λύση της”.

To sequel του παιχνιδιού αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο ’14, ενώ η ταινία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Αναμένουμε.

Υ.Σ.: Από την εικόνα και μόνο, Hugh Jackman και Ellen Page, δεν θα ήταν ιδανικοί;

Διαβάστε περισσότερα για: