Η κυβέρνηση των Η.Π.Α (προσπαθεί να) μποϊκοτάρει oμιλία του Edward Showden. Δείτε την LIVE - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α (προσπαθεί να) μποϊκοτάρει oμιλία του Edward Showden. Δείτε την LIVE

Ειδήσεις | 10-3-2014 |

Μέλος του αμερικανικού κογκρέσου, ο Mike Pompeo, και μέλος του συμβουλίου στα θέματα πληροφόρησης, προσπαθεί να πείσει τους διοργανωτές του SXSW, φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που διοργανώνεται φέτος στο Austin,  να ανακαλέσουν την πρόσκληση της ομιλίας του Edward Showden, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει σήμερα, μέσω βιντεοσυνδιάσκεψης, στα πλαίσια του SXSW Interactive.

Θέμα της ομιλίας είναι το πως επηρέασε ο NSA τις αποκαλύψεις περί κατασκοπείας, και το πως η τεχνολογική εξέλιξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της ιδιωτικότητας.  Η ομιλία θα γίνει σε συνεργασία με τον Christopher Soghoial, στον διευθυντή τεχνολογίας της Αμερικανικής Ένωσης Δημοσίων Ελευθεριών, και του συμβούλου του Showden.

Snowden

O Pompeo με επιστολή στους διοργανωτές του φεστιβάλ, τους ζητά να ανακαλέσουν την πρόσκληση λέγοντας ότι οι αρχές που πρεσβεύει ο Showden είναι ενάντια στο ύφος του φεστιβάλ, το οποίο θα υποβαθμιστεί σε περίπτωση που η ομιλία του πραγματοποιηθεί κανονικά. Μέρος του γράμματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το πλήγμα βέβαια έχει να κάνει κυρίως με την παρέμβαση – ομιλία μέσω skype της έτερης απειλής στα θέματα ασφαλείας, του επίσης γνωστού Julian Assange, ο οποίος μίλησε από το Λονδίνο, και συγκεκριμένα από την πρεσβεία του Ecuador, η οποία του έχει προσφέρει άσυλο, λέγοντας ότι: “Είναι η γη του πουθενά, όταν μιλάμε για τον εξαναγκασμό των πολιτών”. Δήλωση σε κοινό χιλιάδων.

Η μάχη συνεχίζεται για αυτούς που θέλουν να βγάλουν τα άπλυτα των ΗΠΑ στη φόρα. Και το θέμα μόνο τελειωμένο δεν είναι. Η συνέχεια επί των δηλώσεων και των ασύλων που θα προκύψουν.

Δείτε εδώ τον Snowden LIVE στην ομιλία του. (Συμβαίνει τώρα)

To live τέλειωσε. Σε λίγο τα καλύτερα σημεία από το Q&A με τον Edward Snowden

Δείτε το βίντεο: Να σημειώσουμε ότι το βίντεο παρακάτω δεν είναι το βίντεο του live αλλά μόνο η κάμερα του Snowden, έτσι δεν βλέπουμε τους άλλους της συζήτησης.