Η Paramount συνεχίζει να προκαλεί με το Νώε του Aronofsky - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Paramount συνεχίζει να προκαλεί με το Νώε του Aronofsky

Ειδήσεις | 2-3-2014 |

Δεν πάει πολύς καιρός που σας μεταδώσαμε τον εκνευρισμό του Darren Aronofsky για την στάση της Paramount απέναντι στον Νώε του. Η εταιρία παραγωγής ήθελε να κόψει από την ταινία κάποια ενοχλητικά για τους “ευσεβείς Χριστιανούς” σημεία αλλά τελικά η ασύνδετη ταινία που προέκυψε την έκανε να αναθεωρήσει. 

Μόλις όμως μάθαμε ότι η Paramount θα συνεχίσει την καμπάνια της για την ταινία αναφέροντας σε όλο το υλικό ότι πρόκειται για μία δημιουργική και όχι ακριβής μεταφορά της ιστορίας του Νώε από την βίβλο. Η συγκεκριμένη στρατηγική θα ακολουθηθεί από την εταιρία ώστε να μην εγείρει αντιδράσεις από το κοινό, αλλά κυρίως όπως φαίνεται έχει σαν στόχο τους θρησκευτικούς άρχοντες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που ήταν έτοιμοι να πουν τα χειρότερα για την ταινία, αλλά έδωσαν τελικά την “έγκριση” τους στο πήμνειό τους να δει το Noah του Aronofsky.

noah

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας λέει “Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία του Νώε. Αν και έχουν γίνει καλλιτεχνικές προσθήκες-αλλαγές, πιστεύουμε ότι η ταινία είναι αληθινή στην ουσία, τις αξίες και την ακεραιότητα μιας ιστορίας που είναι από τις βάσεις της πίστης εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η βιβλική ιστορία του Νώε μπορεί να βρεθεί στο βιβλίο της Γένεσης.”

Η Paramount ανησυχεί ότι αν χάσει το πολύ συντηρητικό κοινό των ΗΠΑ, η ταινία δεν θα βγάλει το μεγάλο budget των 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως θα πρέπει βέβαια κατ’ εμάς να σκεφτεί και το κοινό που χάνει με τέτοιες αστείες θρησκόληπτες κινήσεις.

Nα σημειώσουμε ότι ο Russell Crowe από το Twitter προσκάλεσε τον πάπα Φραγκίσκο να δώσει έγκριση για την ταινία και να την δει και ο ίδιος σε προβολή που μπορεί να οργανωθεί…

Δείτε περισσότερα για το Νώε.

Διαβάστε περισσότερα για: ,