Όταν ο George Lucas, έχασε στοίχημα και πλήρωσε τον Spielberg 40 εκατομμύρια - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όταν ο George Lucas, έχασε στοίχημα και πλήρωσε τον Spielberg 40 εκατομμύρια

Ειδήσεις | 29-3-2014 |

Κάτι που ξεκίνησε απλά το 1977, και οδήγησε τον σκηνοθέτη του Star Wars, να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στη τσέπη, για να πληρώσει τελικά 40 εκατομμύρια δολάρια στον σκηνοθέτη των Στενών επαφών τρίτου τύπου. Το 1977 ήταν η χρονιά όπου έκαστος εργαζόταν στις προαναφερθείσες ταινίες. Στοιχημάτισαν λοιπόν ο ένας στην ταινία του άλλου, ότι θα ήταν πιο επιτυχημένη. Και αυτό είναι θέμα για debate. Το στοίχημα έλαβε χώρα στο σκηνικών των “Επαφών”, όταν ο Lucas το επισκέφθηκε για να χαλαρώσει από το μη αναμενόμενα θετικά αποτέλεσμα των δικών του γυρισμάτων. Ο Steven, από την άλλη μπορεί να ήταν ευχαριστημένος από τα δικά του, αλλά στοιχημάτιζε στην επιτυχία του “Πολέμου”. Και είχε και δίκιο. Εισπρακτικά ο “Πόλεμος” ήταν νούμερο 1 σε εισιτήρια , ενώ οι “Επαφές” τρίτες. Ο Lucas συνέχισε να πιστεύει ότι η ταινία του Spielberg θα είναι πιο επιτυχημένη γενικά ακόμα και με την πάροδο του χρόνου. “

Ο George ήρθε από το set των γυρισμάτων του ένα ράκος. Αισθανόταν ότι το “Star Wars”, δεν ανταποκρινόταν στο αρχικό του όραμα, και κατέληξε να κάνει μία παιδική ταινία. Μου είπε ότι η ταινία μου θα γίνει πιο επιτυχημένη. Ίσως η πιο επιτυχημένη όλων τον εποχών. “Δεν πιστεύω το σκηνικό σου, δεν πιστεύω που έχεις φτάσει”, μου έλεγε. “Θα σου δώσω 2,5% του Star Wars, αν μου δώσεις 2,5% από τις “Στενές Επαφές””. Και του είπα, ναι, θα στοιχηματίσω σε αυτό, τέλεια”. Τα έφη Steven.

Αν αυτό το 2,5% κάτσεις να το υπολογίσεις, θα διαπιστώσεις από το 1,5 δις δολαρίων του Star Wars, 40 μύρια πρέπει να πάρει ο Spielberg. O Lucas όμως τα πλήρωσε; Η απάντηση ήρθε μέσω του στόματος τον Spielberg:”Οι Στενές Επαφές ήταν μία ισχνή επιτυχία. Ο Πόλεμος των Άστρων, ήταν φαινόμενο. Και είμαι και πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να περιμένω λεφτά από αυτό”. Τα στοιχήματα είναι χρέη τιμής. Και ο Lucas το κατάλαβε. Τυχερέ Steven.

Διαβάστε περισσότερα για: ,