Ο Nolan μιλάει για το "Interstellar" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Nolan μιλάει για το “Interstellar”

Ειδήσεις | 28-3-2014 |

“Για εμένα, πρόκειται για την εποχή που αναπολώ τις ταινίες που έβλεπα όταν ήμουν παιδί. Μεγάλωσα σε μία εποχή, η οποία είναι η χρυσή εποχή των blockbusters, όπου μία οικογενειακή ταινία θα μπορούσε να είναι απλή και διεθνής ταυτόχρονα. Νιώθω ότι αυτό θέλω να το ξαναδώ.  Κάτι που να δείχνει που είμαστε και που μπορούμε να πάμε”.

Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Christopher Nolan, στην CinemaCon, την ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών κινηματογράφων στο Las Vegas, και στην καθιερωμένη Q&A συγκέντρωση του κριτικού του Hollywood Reporter, Todd McCarthy.

Ο Nolan, ο οποίος γύρισε το “Interstellar” σε  35mm και IMAX, προτιμά το κλασικό φιλμ από την ψηφιακή καταγραφή.  “Το φίλμ είναι ο καλύτερος τρόπος, να αιχμαλωτίσεις μία εικόνα, και να την προβάλεις. Σε ό,τι αφορά τις καινοτομίες και τους πειραματισμούς, είμαι υπέρ, αρκεί η νέα τεχνολογία να κερδίζει την προηγούμενη. Και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει”.

Επίσης δεν είναι fan του 3D. “Δίνει μία πιο προσωπική εμπειρία προβολής, πιο απομονωμένη. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν σκοπεύεις να δημιουργήσεις μία συλλογική εμπειρία για το κοινό. Η καλύτερη εφαρμογή του 3D, ήταν το “The Great Gatsby”, του Buz Luhrmann, το οποίο και αγαπώ, γιατί δημιούργησε μία ατμόσφαιρα που σε πλημμύριζε. Ό,τι δίνει στους δημιουργούς νέα εργαλεία, είναι καλό πράγμα”, συμπληρώνει ο Nonal.

Ο Nolan θέλει να δώσει μία συναρπαστική εμπειρία στο κοινό. Όσο για την τεχνική καταγραφής σε IMAX, δηλώνει ότι το χρησιμοποίησε περισσότερο από κάθε άλλη ταινία, καθώς οι τεχνικές απαιτήσεις γενικά, είναι περισσότερες από κάθε άλλο.

Προσπάθησε επίσης να χρησιμοποιήσει όσο λιγότερο CGI ήταν εφικτό τουλάχιστον στους περιβάλλοντες χώρους. “Θέλω να συλλάβω όσο περισσότερα στην κάμερα μπορώ, λόγω καλύτερης ποιότητας. Πολλές από τις σκηνές είναι γυρισμένες σαν ντοκιμαντέρ. Τα πάντα είναι μοιρασμένα, σε τεχνικούς και ηθοποιούς, αλλά οι τεχνικοί παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο”.

Άφησε βέβαια ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την τηλεόραση, αν και η μεγάλη του αγάπη συνεχίζει να είναι το σινεμά.

Το “Interstellar” αφορά το ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο, και σε μέρη που δεν μπορούσαμε ποτέ να πάμε. Το cast είναι “stellar”, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Casey Affleck, Jessica Chastain, Matt Damon, Michael Caine.

Αναμένεται στις αίθουσες τον επόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα για: ,