Ο Benedict Cumberbatch σε making-of βίντεο του Νοσφιστή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Benedict Cumberbatch σε making-of βίντεο του Νοσφιστή

Ειδήσεις | 1-3-2014 |

Η εταιρία ψηφιακών οπτικών εφέ, Weta Digital του σκηνοθέτη Peter Jackson εξέδωσε ένα βίντεο με τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημιουργία του δράκου Νοσφιστή και των ειδικών εφέ της ταινίας The Hobbit: The Desolation of Smaug, που έχουν προταθεί για όσκαρ.

«Η πρόκληση ήταν να κάνουμε το Νοσφιστή πιστευτό, σαν αληθινό», λέει ο David Clayton της ομάδας των ειδικών εφέ της Weta Digital, για την υποψηφιότητα του Νοσφιστή για το όσκαρ των Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Ο Clayton λέει ότι αρχικά ο Benedict Cumberbatch επισκέφτηκε τη Weta Digital στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές του 2012. «Χρησιμοποιώντας την ειδική σκηνή καταγραφής της κίνησης γυρίσαμε τη σκηνή κατά την οποία ο Νοσφιστής-Benedict συνομιλεί με τον Bilbo. Το να τον έχουμε μέσα στη στολή καταγραφής της κίνησης (“mocap”, δηλαδή motion capture) ήταν πολύ αστείο- για μας, αλλά ελπίζουμε και για τον ίδιο- και φαίνεται ότι τον εισήγαγε καλύτερα στο ρόλο».

Έπειτα η ομάδα animation συνέθεσε την κίνηση του δράκου, με βάση την προηγουμένως καταγεγραμμένη κίνηση του Cumberbatch. «Η μετατροπή της κίνησης του Benedict στο Νοσφιστή δεν ήταν εύκολη, καθώς δράκος και άνθρωπος έχουν εντελώς διαφορετική φυσιολογία», εξηγεί ο Clayton. «Ως animators κληθήκαμε να μεταφράσουμε τα στοιχεία της ερμηνείας του Benedict, όπως οι κινήσεις του κεφαλιού και οι εκφράσεις του προσώπου. Μετά φτιάξαμε το μεγαλύτερο μέρος της κίνησής του χρησιμοποιώντας ‘keyframe animation’», που σημαίνει ότι σχεδιάστηκε στο χέρι.

«Η παρουσία του Νοσφιστή έπρεπε να προκαλεί δέος, και έτσι δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε το εντυπωσιακό στήσιμο του τεράστιου σώματός του, της ουράς και των φτερών. Επίσης έπρεπε να καλύψουμε μια γκάμα από διαφορετικές διαθέσεις και συναισθήματα˙ από υπεροψία, σε παρανοϊκή καχυποψία και από περιέργεια σε βίαιη οργή. Μια προσθήκη που κάναμε και τον κατέστησε αρκετά ευέλικτο ως χαρακτήρα ήταν η δημιουργία χεριών. Το καταφέραμε αυτό προσθέτοντας αντίχειρα και δείκτες στα φτερά του.»

Ο Νοσφιστής ζει κάτω από τα Βουνά της Καταχνιάς, σε μια σπηλιά γεμάτη με χρυσά νομίσματα. Η ομάδα λοιπόν θέλησε η κίνησή του «να εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Έτσι, γίναμε δημιουργικοί και κάναμε την κίνησή του περνώντας μέσα στα χρυσά νομίσματα, να μοιάζει με τρένο που κινείται μέσα στο χιόνι. Αυτή ήταν μια πραγματική πρόκληση, καθώς με κάθε κίνηση του δράκου, έπρεπε να μετακινούνται ταυτόχρονα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια νομίσματα.»

Καθώς η ομάδα της Weta Digital τελειοποίησε τις σκηνές του Νοσφιστή, ο Benedict Cumberbatch μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να δώσει πλέον φωνή στο δράκο, δουλεύοντας με την ομάδα του ήχου (η ταινία είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο όσκαρ στις κατηγορίες των Καλύτερων Ηχητικών Εφέ και Καλύτερης Μίξης Ήχου). «Δημιουργήθηκε αυτή η τέλεια συνεργασία, μέσα από την οποία καταφέραμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτόν τον υπέροχο χαρακτήρα», λέει ο Clayton.

Δείτε το making-of βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για: ,