Ο Aronofsky, μιλάει για τον "Νώε" στο The Colbert Report - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Aronofsky, μιλάει για τον “Νώε” στο The Colbert Report

Ειδήσεις | 30-3-2014 |

“Δεν είναι μία βιβλική ιστορία. Είναι μία μυθική ιστορία. Όλοι ξέρουν την ιστορία του Ίκαρου. Κανείς δεν την αμφισβητεί. Κανείς δεν αναρωτιέται αν μπορούσε να πετάξει ή όχι. Δέχεσαι ότι τα κατάφερε”.

Είναι μία εξήγηση και αυτό. Ο Darren Aronofsky μία μέρα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του επικού-βιβλικού ή απλά του Aronofsky-κου Νώε, βρέθηκε καλεσμένος του Colbert Report, και μίλησε με χιούμορ κυρίως για τον τελευταίο του δημιούργημα.

Η έμπνευσή του ξεκίνησε από όταν ο ίδιος ήταν ακόμα στα δημοτικό. “Με ενέπνευσε μία δασκάλα μου, η οποία φορούσε πάντα ροζ, ροζ ρούχα, ροζ σκιά, οδηγούσε μία ροζ Mustang, και μας ζήτησε να γράψουμε ένα ποίημα. Έγραψα ένα για τον Νώε, το οποίο βραβεύθηκε. Ε, αυτό ήταν”.

Το γιατί όμως θέλησε να διηγηθεί αυτή την ιστορία είναι άλλο: “Η ιστορία και η πορεία της είναι συγκλονιστική. Στη βίβλο υπάρχουν 4 αρχικά βιβλία. Στην αρχή είχαμε τη δημιουργία, μετά το προπατορικό αμάρτημα, τον πρώτο φόνο, και 10 γενιές μετά, ο Θεός αποφασίζει να καταστρέψει το δημιούργημά του. Αυτό είναι το συγκλονιστικό, και θέλαμε να δραματοποιήσουμε το αίσθημα, του Θεού, και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με την παρουσία και ερμηνεία του Russel Crowe”.

Όταν ο Colbert τον ρώτησε αφού υπήρχαν 4 βιβλία, γιατί δεν έκανε και αυτός μίας τριλογία σαν το Hobbit; Και ποιος θα έκανε τον Θεό;

“Θα μακρηγορούσαμε αρκετά. Όσο για τον Θεό, δεν θέλαμε να τον προσωποποιήσουμε. Άλλωστε ο Morgan Freeman ήταν απασχολημένος”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Aronofsky στο Colbert Report: 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,