Η Lena Dunham του “Girls” για το σεξισμό στο Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Lena Dunham του “Girls” για το σεξισμό στο Hollywood

Απόψεις, Ειδήσεις | 15-3-2014 |

«Κάτι πρέπει να αλλάξει και προσπαθώ». Αυτό ήταν το μήνυμα της δημιουργού και πρωταγωνίστριας της επιτυχημένης σειράς του HBO Girls, που μίλησε στο φεστιβάλ κινηματογράφου SXSW (South by Southwest) 2014 του Austin, Texas της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Dunham αναφέρθηκε στο σεξισμό που παρατηρεί στο Hollywood. Σύγκρινε τις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους άντρες πρωταγωνιστές της σειράς που υπογράφει, σε σχέση με τις αντίστοιχες των γυναικών, και βρήκε τις διαφορές ενδεικτικές της προβληματικής αντιμετώπισης του Hollywood απέναντι στις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για το νεαρό αμερικανό συμπρωταγωνιστή της Adam Driver, στον οποίο έχουν προτείνει ρόλους ο Spielberg και οι αδερφοί Coen. «Ο κόσμος είναι έτοιμος να δει τον Adam να παίζει ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τύπους σε ένα χρόνο – από γόηδες μέχρι κακοποιούς και nerds. Την ίδια στιγμή που οι [συμπρωταγωνίστριές του] Allison Williams, Jemima Kirke και Zosia Mamet περιμένουν ακόμη για έναν ενδιαφέροντα ρόλο», τόνισε η Dunham.

Από τις γυναίκες του καστ, μόνο η Mamet έχει μια υποτυπώδη κινηματογραφική καριέρα, η οποία προηγείται της έναρξης της σειράς το 2012 και περιλαμβάνει μικρούς ρόλους σαν αυτούς στην ταινία της Lisa Cholodenko The Kids are All Right (2010) και στο Greenberg (2010), του Noah Baumbach. Ενώ ο Driver, μετά το Girls κατάφερε να πάρει ρόλους σε ταινίες όπως το Lincoln (2012) του Steven Spielberg και το Inside Llewyn Davis (2013) των Ethan και Joel Coen, καθώς επίσης φημολογείται ότι θα παίξει στο καινούργιο Star Wars που ετοιμάζει ο JJ Abrams.

Η κινηματογραφική καριέρα της ίδιας της Dunham περιορίζεται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δικές της ταινίες, ένα ρόλο στο Happy Christmas (2014) του Joe Swanberg και ένα μικρό ρόλο στην ταινία του παραγωγού του Girls Judd Apatow, This Is 40 (2012). «Δεν υπάρχει θέση για μένα στον κινηματογράφο», είπε.

Η Lena Dunham κέρδισε το 2013 δύο Χρυσές Σφαίρες με το Girls: αυτή για την Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά, στην κατηγορία του μιούζικαλ και της κωμωδίας και αυτή της Καλύτερης Ηθοποιού, στην ίδια κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,